Toimijahaku lapsille ja nuorille suunnatun harrastustoiminnan järjestämisestä lukukaudelle 2024–2025 – tarjousaika käynnissä 23.4.2024 saakka

20.03.2024

Tuusulassa peruskoulun 1.–9. luokan oppilaille järjestetään mieluisaa ja maksutonta harrastus- ja kerhotoimintaa. Tuusulan kunta pyytää osallistumishakemuksia hankintajärjestelmään ja hyväksytyiltä ehdokkailta tarjouksia 23.4.2024 saakka tulevan lukukauden 2024–2025 harrastustoiminnan järjestämisestä. 

Harrastus- ja kerhotoimintaa järjestetään perusopetuksen oppilaille Tuusulassa kahdella tavalla. Opetus- ja Kulttuuriministeriön tukeman Harrastamisen Suomen mallin mukainen Tuusulan mallin harrastustoiminta toteutetaan lasten ja nuorten toiveita kuunnellen välittömästi koulupäivän yhteydessä joko koulupäivää ennen tai sen jälkeen. Lisäksi kouluilla järjestetään Opetushallituksen tukemaa koulujen kerhotoimintaa. 

Tuusulan kunta tulee kilpailuttamaan lapsille ja nuorille suunnatun harrastustoiminnan järjestämisen aikajaksolle huhtikuu 2024 – elokuu 2028 osana Harrastamisen Suomen mallia. Tämän ajanjakson aikana tulee useampia tarjouspyyntöjä, joko lukukausittain tai lukuvuosittain. Kilpailutukset toteutetaan nyt perustettavan dynaamisen hankintajärjestelmän puitteissa. 

Tulevan lukukauden harrastustoiminnan kilpailutuksen tavoiteaikataulun mukaan tulemme pyytämään tähän dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksytyiltä ehdokkailta tarjouksia 23.4.2024 saakka, kerhotoiminta alkaa syksyllä 2024.

Ensi lukuvuoden harrastustarjonnan kokoaminen aloitetaan mukaan ilmoittautuneiden toimijoiden kanssa toukokuun aikana. Toimijaksi voi ilmoittautua ympäri vuoden. 

Etsimme nyt toimijoita täydentämään harrastustarjontaa erityisesti ilmaisutaidon, erilaisten ruoanlaittoon liittyvien harrastuskerhojen, parkourin, jalkapallon, koripallon ja taideaineiden ohjaajia, sekä järjestäjiä myös erityisryhmille kohdennetuille harrastusryhmille. Lisäksi etsimme ruotsinkielisiä toimijoita uuden kaksikielisen Tuusulanjärven kampuksen harrastusten ohjaajiksi. 

Harrastustoimintaa voivat järjestää urheiluseurat, kulttuuritoimijat, nuorisojärjestöt, yritykset ja muut harrastustoimintaa järjestävät yhteisöt. Ohjaajan osaamisen tulee olla riittävä laadukkaan avoimen toiminnan järjestämiseen. Harrastusten ohjaajien tulee olla täysi-ikäisiä, ammattimaisia omalla osaamisalueellaan sekä omata kokemusta lasten ja nuorten parissa toimimisesta.

Harrastusten toivotaan kestävän säännöllisinä, viikoittaisina ja laadukkaasti toteutettuina koko lukuvuoden ajan. Poikkeuksia tehdään, jos harrastussisältö niin edellyttää – esimerkiksi golf, suunnistus ja hiihto toteutetaan lyhyemmissä harrastusjaksoissa.

Tutustu hankintailmoituksiin:
Harrastus- ja kerhotoiminnan hankintailmoitukset

Lisätiedot:

Tuusulan koulujen harrastus- ja kerhotoiminta:
Koulujen harrastus- ja kerhotoiminnan hankekoordinaattori Tiina Laine, tiina.laine@tuusula.fi, 040 314 3494

Tuusulan koulujen harrastustoiminnan kilpailutus:
Hankintapäällikkö Inkeri Kontiola, inkeri.kontiola@tuusula.fi, 040 314 3145

Takaisin