Kellokosken omatoimikirjastoa juhlitaan ti 8.11.

Tiistaina 8.11.2022 juhlitaan Kellokosken omatoimikirjaston ensimmäistä vuotta kakkukahvien kera. Ohjelmaa on sekä aikuisille että lapsille klo 16–19 välillä. Tervetuliaissanat lausuu apulaispormestari Tuija Reinikainen. Klo 16.30 Tuusulan museon intendentti Jaana Koskenranta kertoo Kellokosken historiasta. Klo 17.30 luvassa on teatteriesitys lapsille ja klo 18 livemusiikkia tarjoilee Nina & JazzOne Duet. Päivän aikana voi myös osallistua Kirjailija kiipelissä -pakohuonepeliin. Varaa oma peliaikasi etukäteen kirjastosta.

Kirjastoon tehtiin laaja peruskorjaus kesällä 2021, mikä mahdollisti omatoimen käyttöönoton. Omatoimikirjasto tarkoittaa kirjastoa, jonne pääsee myös normaalien aukioloaikojen ulkopuolella, esimerkiksi viikonloppuisin. Sisäänpääsyyn tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Omatoimiaikana kirjastossa ei ole henkilökuntaa paikalla.

Kellokoskella on omatoimiaikana käytettävissä koko kirjastotila. Asiakkaat voivat lainata ja palauttaa aineistoa, noutaa varauksia, käyttää tietokoneita sekä langatonta verkkoa esim. etätöiden tekoon. Omatoimikirjaston toiminta perustuu luottamukseen ja yhteisvastuullisuuteen.

Omatoimi on lisännyt huimasti kirjaston aukioloa: arkisin lisätunteja tuli viikossa 28 ja viikonloppuisin 20 tuntia. Asiakkaat ovat ottaneet omatoimikirjaston omakseen vuoden aikana loistavasti. Kävijämäärät ovat lisääntyneet puolella verrattuna vuoden takaiseen aikaan. Tällä hetkellä omatoimikirjastoa käyttää n. 500 asiakasta kuukaudessa. Asiakkailta onkin tullut paljon kiitosta tästä uudistuksesta.

Kellokosken kirjastossa on joka arkipäivä myös aukioloaikaa, jolloin henkilökunta on paikalla. Silloin saa henkilökohtaista palvelua kaikissa kirjastoasioissa. Henkilökunnalta saa myös opastusta omatoimikirjaston käyttöön.

04.11.2022

Takaisin