Työ- ja elinkeinoelämän historiaa Tuusulan 100 vuotta -luennolla 16.2.

13.02.2017

pihlajaTuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita -luentosarja jatkuu torstaina 16.2. klo 18.30 Tuusulan museon vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenrannan luennolla "Rautaa, tiiltä, tupakkaa - työ- ja elinkeinoelämän historiaa Tuusulassa". Taideosuudessa nähdään Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keton aikuisten kilpailuryhmä, joka esittelee 1920-luvun tansseja.

Tuusulalaista työ- ja elinkeinoelämän historiasta nousee esille erityisesti Kellokosken ruukki ja Jo-kelan teollisuustaajaman synty ja kehitys. Etelä-Tuusulassa laajamittainen teollisuustoiminta alkoi myöhemmin. Iso työllistäjä oli Amer-Tupakka. "Hyrylän hävittäjät" ja laajamittainen sorabisnes elää muistoissa ja näkyy edelleen Tuusulan maisemassa. Tuusulan elinkeinoelämän historia on mielen-kiintoista ja linkittyy koko Suomen kehitysvaiheisiin hienosti. Luennon yhteydessä esitellään myös Tuusulan museon valokuvakokoelman aarteita vuosikymmenien varrelta.

Taideosuudessa nähdään Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keton aikuisten kilpailuryhmän esitys "Back to the 20'". Sen koreografiasta vastaa Saana Akiola.

Kaksi Bedford-kuorma-autoa Valon hiekkamontulla. Kuva Tuusulan museo"Tuusulan 100 vuotta - taidetta ja tarinoita" -juhlavuoden luennoille on vapaa pääsy. Luennot järjestetään Hyökkälän koulun auditoriossa, joka sijaitsee osoitteessa Kirkkotie 11, Tuusula. Järjestäjänä on Tuusula-Seura yhteistyössä Tuusulan museon ja kulttuurin kanssa. Seuraavana on tulossa 16.3. Seija Paasosen luento "Taiteilijoiden taivaat meteorologin silmin".

Rautaa, tiiltä, tupakkaa - Työ- ja elinkeinoelämän historiaa Tuusulassa
to 16.2. klo 18.30
Vt. kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Jaana Koskenranta
Taideohjelman teemana tanssi, Keski-Uudenmaan tanssiopisto Keto
Hyökkälän koulun auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula

Lisätietoja
Tuusulan museo, Jaana Koskenranta p. 040 314 3460
Tuusula-Seura, Satu Säilä p. 050 561 1612.

 

Takaisin