Klaavolantien kyläjuhla 15.7. juhlii Tuusulaa

06.07.2018

Koko perheen tapahtuma Klaavolantien kyläjuhla valloittaa jälleen Klaavolan talon ja Ilmatorjuntamuseon pihapiirin sunnuntaina 15.7. klo 12–16. Tarjolla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Mukaan mahtuu esityksiä, työpajoja, museotiloja, kahvia ja kalasoppaa sekä vanhoja ja uusia tuttuja. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja kaikki ohjelmat ovat maksuttomia.

Tapahtuma avataan klo 12 Ilmatorjuntamuseon pihalla lipunnostolla ja Tuusulan pormestari Arto Lindbergin juhlasanoilla 375 vuotta täyttävälle Tuusulalle. Tuusulan mieslaulajat esittävät myös onnittelunsa sävelin ja Uudenmaan Karoliinit esiintyvät tapahtuman alkajaisiksi. Tuusulan kunta tarjoaa juhlakahvit ja Klaavolan pihalla voi osallistua yhteiseen onnittelukorttiin. Korttiin voi kirjoittaa kiitoksia ja onnitteluja 375-vuotiaaalle kotikunnalle ja samalla pääsee myös äänestämään millainen lahja Tuusula-viikolla kerättävistä sanoista ja toivotuksista tehdään; tanssiteos, runoesitys, maalaus tai laulu.

Kotiseutumuseo Klaavolassa on mahdollisuus vierailla päärakennuksessa ja kurkistaa myös maitohuoneeseen ja aittaan. Päärakennuksen salissa pääsee tutustumaan kissojen historiaan nukketeatteriesityksissä. Klaavolan pihapiirissä päivystää myös Kurvisen autohuolto – tule non-stop työpajaan rakentamaan oma menopelisi pahvilaatikoista ja kurvaa sillä katsastukseen tai tankille.

Tapahtuman ulkolavalla Ilmatorjuntamuseon parkkipaikalla kuullaan klo 12.30 ja 14.30 ikivihreitä lastenlauluja reippaalla rockotteella, kun esiintymislavalle nousee Merkkarit ja sirkustaiteilija Kai Kuutamo. Lapsille suunnattu osallistava esitys yhdistää vauhdikasta lasten rock-musiikkia, taitavia sirkustemppuja ja hauskoja laululeikkejä. Samaiselle ulkolavalle klo 13.30 ja 15.30 nousevat Jani Uhlenius ja Mikko Perkoila. Serenadi hetekalle -konsertti sisältää suomalaista kupletti- ja laulelmaperinnettä 1900-luvun alusta meidän päiviimme saakka. Esiintyjäkaksikko kertoo - rennolla meiningillä - myös laulujen taustoista ja tekijöistä.

Tapahtuma-alueella Tuusula-Seura esittelee toimintaansa ja jakaa soppatykistä kalakeittoa niin kauan kuin sitä riittää. Vanhojen ajoneuvojen ystävät pääsevät ihastelemaan Tuusulan automuseon museoajoneuvoja sekä Tuusulan Tunareiden mopoja. Posetiivari Marcello kiertelee alueella.

Klaavolantie on suljettu liikenteeltä tapahtuman ajan Kulloontien ja Rykmentintien välillä. Pysäköintipaikkoja löytyy Rykmentintien P-alueelta ja uimahallilta.

Tapahtuman järjestävät Tuusulan kulttuuri ja museo, Ilmatorjuntamuseo, Tuusula-Seura ry, Tuusulan automuseo ja Tuusulan seurakunta. Tapahtuma on osa Tuusula-viikon ohjelmaa.

Lisätiedot tapahtumasta ja koko Tuusula-viikon ohjelma

Takaisin