Itsenäisyyspäivänä Tuusulassa

29.11.2019

Kunta ja seurakunta järjestävät Tuusulassa itsenäisyyspäivän tilaisuuksia 6.12.2019 seuraavasti:
Juhlallisuudet alkavat 6.12. klo 9.00 lipunnostolla Jokelan kirkon pihalla. Ohjelmassa on myös seppeleenlasku, puhe ja hartaus uurnalehdossa. Klo 10.00 alkaa juhlajumalanpalvelus Tuusulan kirkossa, jonka jälkeen lasketaan seppeleet sankarivainajien muistomerkillä Kirkkopuistossa sekä Vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Terijoen kirkkopuistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkeillä Paijalan hautausmaalla. Kynttiläkulkue Kellokosken hautausmaalle lähtee klo 10.30 Männistön lavan parkkipaikalta, jonka jälkeen seppeleenlasku ja hartaus sankariristillä.

Tuusulan kunnan itsenäisyyspäivän juhla kuntalaisille järjestetään tänä vuonna Kellokoskella. Juhlapaikkana on Kellokosken koulu (Koulutie 7, ovet B1 ja B2). Juhla aloitetaan klo 12.00 kakkukahveilla Tonkka-salissa ja varsinainen ohjelma alkaa samassa tilassa klo 12.30. Kahvituksen hoitaa tänä vuon-na Kellokosken Eläkeläiset ry sekä kunnan ruokapalvelut.

Tervehdyssanat lausuu kunnanvaltuutettu Pasi Huuhtanen ja juhlapuheen pitää kunnanvaltuutettu Lilli Salmi.

Juhlassa esiintyy lukuisia tuusulalaisia ja lähikuntien taiteilijoita. Laulaja Siiri Närhinen ja muusikko Severi Pfeiffenberger esittävät yhdessä herkkiä tulkintojaan Suomen luonnosta. Keski-Uudenmaan Tanssiopisto KETOn erityiskoulutuksen oppilaat tanssivat kauniin Linnut-koreografian ja oopperalaulaja Ville Rusanen säestäjänään diplomipianisti Markus Lehtinen kajauttavat juhlaväelle lauluja suomalaisuudesta ja Suomesta. Juhlan juontaa lausuntataiteilija Mirjami Heikkinen. Hän myös sitoo juhlanumerot toisiinsa lausumalla koskettavia runoja isänmaastamme.

Juhla on tarkoitettu kaikille tuusulalaisille ja sinne on vapaa pääsy. Juhla kestää noin tunnin.

Tuusulan 3.-luokkalaiset juhlivat Itsenäisyyspäivää jo keskiviikkona 4.12. perinteisesti pormestarin kutsumina. Iloisessa ja arvokkaassa juhlaohjelmassa ovat juhlavan kättelyn lisäksi tunnelmaa luomassa harpisti Lily-Marleen Puusepp, Keski-Uudenmaan tanssiopisto KETOn balettiesitys, Mimmit ja bändi, Hassut Tädit, yhteislauluna laulettu Maamme-laulu, sinivalkoisia herkkuja ja minitanssiaiset.

Tiedustelut juhlien ohjelmasta:
Tuusulan kunta, kulttuuripalvelut Taiju Kiesilä, p. 040 314 3435 ja Riikka Noreila p. 040 314 3436.

Itse17-8235

Keski-Uudenmaan Tanssiopisto KETO:n tanssijat esiintyivät myös vuoden 2017 Itsenäisyyspäivän juhlassa Tuusulassa. Kuva Kari Kohvakka.

Takaisin