The Watercolors esiintyy virtuaalikonsertissa ke 10.6. klo 20

13.05.2020

The Watercolors

Perinteisen Kesäillan musiikkia -konserttisarjan toinen osa eli The Watercolorsin konsertti järjestetään virtuaalikonserttina. Vuonna 2018 perustettua helsinkiläistä The Watercolors-yhtyettä kuullaan keskiviikkona 10.6. klo 20 Tuusulan kulttuuripalvelujen Youtube-kanavalla.  

–        Suuren suosion saanut Kulttuurielämys-virtuaalisarja saa jatkoa tästä The Watercolorsin konsertista. Konsertti esitetään taltiointina yhä jatkuvan koronatilanteen vuoksi, kertoo kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski Tuusulan kunnasta.

 The Watercolors maalailee elegantteja jazz-akvarelleja lainaten sointivärejä niin afroamerikkalaisesta jazzista kuin länsimaisesta taidemusiikista. Yhtyeen musiikissa kuuluu jazzin spontaani improvisointi, rikkaat harmoniat ja svengaava rytmi sekä toisaalta uniikin kokoonpanonsa mukanaan tuoma puhutteleva kuulaus ja herkkyys. 

Oboeta ja englannintorvea soittaa Janne Saarinen (mm. Sointi Jazz Orchestra), joka on myös säveltänyt yhtyeen musiikin. Vibrafonia tulkitsee Berliinissä vaikuttanut ja sittemmin helsinkiläistynyt Ilkka Uksila (Tomi Nikku 5tet, Uusi Jazzi Klubi). Kontrabassossa kuullaan monista nimekkäistä jazzyhtyeistä tuttua Joonas Tuuria (Lithium, Bowman Trio jne.). 

Konsertin järjestävät Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut yhdessä Tuusulan seurakunnan kanssa.

Konserttisarjan muut konsertit järjestetään 3. ja 24. kesäkuuta sekä Tuusulan taiteiden yönä 28.8.

 

Mikä on vibrafoni? 

Vibrafoni on useimmiten jazzissa käytettävä ksylofonia muistuttava lyömäsoitin. Sen ääniala on yleensä kolme oktaavia, mutta myös suurempia, neljä oktaavia kattavia vibrafoneja on valmistettu. Vibrafoni keksittiin Yhdysvalloissa vuonna 1921. Vaikka sitä käytettiin alun perin nimenomaan jazzissa, nykyään sitä käytetään toisinaan myös muussa populaarimusiikissa ja klassisessa musiikissa. Vibrafonia soittavaa henkilöä kutsutaan vibrafonistiksi.

Toisin kuin soitinsukulaisissaan marimbassa ja ksylofonissa, on vibrafonissa metalliset kielet ja pedaalijärjestelmä, joka toimii samalla periaatteella kuin esimerkiksi pianossa. Vibrafonin nimi tulee soittimen moottorista, joka synnyttää vibrafonin äänen värähtelyn, vibraton. Moottori pyörittää kielten ja putkiresonaattorien väliin asetettuja läppiä, mikä synnyttää äänen värähtelyn.

 

The Watercolors: 

Janne Saarinen oboe ja englannintorvi 

Ilkka Uksila vibrafoni 

Joonas Tuuri kontrabasso

 

Tuusulan tapahtumakalenteri: https://tapahtumat.tuusula.fi/fi-FI/page/5e677524942c9e1cbc3f7acf 

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/517254952267396/ 

The Watercolorsin äänittämää materiaalia on nähtävissä ja kuultavissa:
Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=c7UWXJq-JAM ja https://youtu.be/hURwXge-b1M
Soundcloud: https://soundcloud.com/thewatercolors ja Facebook: https://www.facebook.com/TheWatercolorsBand/ 
HS keikka-arvio: https://www.hs.fi/nyt/art-2000006225976.html

 

Lisätietoja: 
Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, jaana.hopeakoski@tuusula.fi, 040 314 3436

Takaisin