Tuusula-päivää juhlitaan 22.7. – ensimmäistä kertaa nimetään Vuoden kulttuurimyönteinen

18.07.2021

Tuusula-päivä 22.7. on nykyisten, entisten ja tulevien tuusulalaisten sekä Tuusulaa fanittavien yhteinen juttu. Tuusula-päivänä 22.7. juhlitaan vuonna 1643 perustettua Tuusulaa. Monipuolista ohjelmaa on luvassa sosiaalisessa mediassa, verkossa sekä eri puolilla Tuusulaa – kokoontumisrajoitusten puitteissa. Mökkeilijät, matkailijat ja naapurikuntien asukkaat ovat tervetulleita mukaan juhliin. Nostetaan yhdessä malja Tuusulalle!

Tuusula-päivää viettäviä kannustetaan jakamaan omia ajatuksiansa kotiseuturakkaudesta sosiaalisessa median kuvina ja tarinoina tunnisteella #RakkaudenTaidetta. Kuvan 1.–31.7.2021 Instagramissa jakaneiden kesken arvotaan kaksi Museokorttia. 

Tuusula-päivänä 2021 jaetaan ensimmäistä kertaa Vuoden kulttuurimyönteinen -kunniamaininta. Palkinto on kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jatkossa vuosittain jaettava kunniamaininta, joka voidaan jakaa yksityiselle henkilölle, yhdistykselle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan elävöittänyt, uudistanut tai nostanut esiin kulttuuria Tuusulassa. Palkinto voidaan myöntää kulttuuritoimijalle, -tapahtumalle tai -teolle. Palkinto sisältää kunniakirjan ja rahapalkinnon. Ensi vuodesta lähtien ehdotuksia kulttuuripalkinnon saajaksi voi tehdä kuka tahansa ja myös itseään voi ehdottaa. Ehdotukset tehdään vuosittain sähköisellä lomakkeella 1.1.–1.6. kulttuuripalveluiden verkkosivuilla. 


Lapset ja nuoret kuvittaneet sähkökaappeja – esittely klo 10–14 Hyökkälän koululla


Tuusulan kunta sekä sähköverkkoyhtiö Caruna Oy toteuttivat kevään aikana lasten ja nuorten tekemää taidetta sähkökaappeihin Tuusulan Kirkkotielle. Taidetta projektiin ovat tuottaneet Hyökkälän koulun ja Tuusulan kuvataidekoulun oppilaat sekä Väinölän päiväkodin, Päiväkoti Sympaatin ja Steinerpäiväkoti Pohjantähden lapset.

Projektiin haettiin kuvia lapsille ja nuorille tärkeistä asioista Tuusulassa. Teosten aiheena on Mun Tuusula; Mitä Tuusula voi lapselle olla, oma harrastus, koti, perhe, ystävät, mieluisin paikka Tuusulassa ja mitä on kiva tehdä Tuusulassa.

Teoksia tehtiin yhteensä 168 kpl, joista Tuusulan kunnan kulttuuripalveluiden, Tuusulan kuvataidekoulun sekä Caruna Oy:n edustajat valitsivat noin 50 teosta sähkökaappeihin toteutettavaksi.

- Toivomme, että projektilla on piristävä vaikutus ja se elävöittää Tuusulan katukuvaa, sekä saa ihmiset liikkeelle katsomaan kaappeja. Suuren osallistujamäärän vuoksi vastaaville projekteille on selkeästi kysyntää. Saimme valittua ihania teoksia koristamaan kaappeja, kertoo kulttuurituottaja Pilvi Hokkanen.

Kaikki osallistuvat työt julkaistaan kunnan Flickr-nettigalleriassa ja projektin virallista julkistamista juhlitaan Tuusula-päivänä 22.7. klo 10–14 Hyökkälän koululla.

 

Tuusula-päivän tapahtumia:

10–17 Museoiden avoimet ovet
10–14 Lasten ja nuorten taidetta sähkökaapeissa Hyökkälän koulun alueella
11–18 Urkuesittelyjä ja opastuksia Tuusulan kirkossa ja Kirkkopuistossa, draamaopastus haudoilla
13–20 Valokuvaus Jokelan tiilitehtaalla ja Fjällbon puistossa
12–12.30 Lasten puistoruokailu, jäätelöä jälkiruuaksi Tuusula-päivän kunniaksi
12–13 Ilmapalloja, pieniä herkkuja ja jääkuningatar tavattavissa Tuusinfon edessä
12–13.30 Teemu Pukki Dream Team -liikuntaleikkikiertue Urkan leikkipaikalla
12–14 Varuskunnan muistomerkin paljastusjuhla Ilmatorjuntamuseolla
12–16 Elämän kuvat -pelto (näyttely) Jokelassa
12.30–13 Jättisaippuakuplat -esitys Hyrylässä päiväkoti Mainingin pihalla
13.30–16 Suolaista ja makeaa -tietoisku Tuusinfon edessä
14 Kirjallista kotiseuturakkautta -lukuhetki Kiven mökillä
17–19 Lähiviljelyä Tuusulassa -vinkkejä Puustellinmetsän palstoilla
18–22 Tuusulan juhla-ajot Ilmatorjuntamuseo–Kellokoski–Jokela–Hyrylä
19 Koukussa -kesäteatteriesitys Krapilla

Tuusula-viikon 17.–25.7. tapahtumat: www.tuusula.fi/tuusulaviikko
Tuusula-päivä Facebookissa: https://www.facebook.com/events/294439432413999

Lisätietoa: Kulttuurituottaja Jaana Hopeakoski, 0403143436, jaana.hopeakoski@tuusula.fi

Takaisin