Hyrylän urheilukeskuksen yleissuunnitelmaluonnoksia esitellään Kevätkirmaisussa 17.5.2017

16.05.2017

Tiedote julkaistu 8.5.2017

Tuusulan Hyrylän urheilukeskuksesta kehitetään tulevaisuuden liikunta- ja tapahtumapuistoa yhdessä kuntalaisten kanssa. Yleissuunnitelmasta on laadittu tällä hetkellä kaksi vaihtoehtoista luonnosta, joihin voi tutustua ja antaa palautetta keskiviikkona 17.5.2017 koululaisten Kevätkirmaisu -tapahtumassa. Suunnitelmat ovat nähtävillä kunnan jäähallissa (Kilpailukuja 5) klo 9-18 välisenä aikana. Päivän aikana alueella järjestetään lisäksi kaksi tunnin pituista kävelykierrosta (klo 12 ja 17 alkaen), jonka aikana kirjataan esille nousevia asioita ja keskustellaan vapaasti alueen kehittämisestä. Kävelykierroksiin osallistuu suunnittelijan (Sito Oy) lisäksi yleissuunnittelussa ja kaavatyössä mukana olevia kunnan edustajia.

Tuusulan kunta on valmistellut urheilukeskuksen yleissuunnitelmaa osana alueen asemakaavoitusta tämän kevään ajan. Työssä on hyödynnetty kolmen vuoden ajan kerättyä aineistoa ja huomioita, joita on saatu työn kestäessä runsaasti. Aikaisempia käsittelyvaiheita on ollut useita. Pohjatietoja ja kommentteja on kerätty henkilöstöltä, yhdistyksiltä, alueen pääkäyttäjiltä, urheiluyhtiöiltä ja kuntalaisilta. Vuonna 2017 valmistuva yleissuunnitelma ja viime syksynä käynnistynyt asemakaavoitustyö mahdollistaa alueen lisärakentamisen ja päivittää alueen edellistä yleissuunnitelmaa, joka on vuodelta 2007.

Vuorovaikutustilaisuuden 17.5.2017 ohjelma:Urheilupuisto_monitoimihalli_low

  • Urheilukeskuksen yleissuunnitelmat nähtävillä kunnan jäähallissa klo 9-18 välisenä aikana (sisäänkäynti P-alueen päädystä)
  • Kävelykierrokset klo 12 ja 17 (Lähtöpaikka jäähallin edestä, P-alueen puolelta)
  • Osoite: Kunnan jäähalli Hyrylässä, Kilpailukuja 5, 04300 Tuusula
  • Mikäli et pääse tapahtumaan, voit seurata alueen kehittämistä Tuusulan liikuntapalveluiden facebook -sivuilla tai lähettää ajatuksiasi ja ehdotuksia sähköpostilla alla oleville yhteyshenkilöille (etunimi.sukunimi@tuusula.fi).

Urheilukeskuksen kehittämisen tärkeimmät tavoitteet:

  • Liikuntapaikkojen lisärakentaminen (vapaat harrastuspaikat ja liikuntatilat)
  • Turvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen (kevyen liikenteen yhteydet, pysäköintialueet ja reitit)
  • Pohjavesialueella sijaitsevan urheilukeskuksen hulevesien käsittely

Lisätietoja:

Risto Kanerva
Liikuntapäällikkö
Tuusulan kunta
040 314 2220

Maria Suutari-Jääskö
Kaavasuunnittelija
Tuusulan kunta
040 314 3517

Takaisin