Tuusulan kunta siirtyy käyttämään 100 % uusiutuvaa sähköä

08.01.2019

Tuusulan kunta on kilpailuttanut sähköntoimittajansa aikavälille 1.2.2019-31.12.2022. Uusi 100 % uusiutuvan sähkön sopimus koskee kaikki kunnan kiinteistöjä, katuvaloja ja vedenpumppaamoita. Valinta siirtyä käyttämään täysin uusiutuvaa sähköä tukee Tuusulan kunnan strategiaa, jossa on päätetty edistää kestävää kehitystä kaikessa toiminnassa sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä muun muassa lisäämällä uusiutuvan energian osuutta energiankulutuksessa.

Sähköntoimittajahankinnan taustaa

Tarjoukset pyydettiin 25 % ja 100 % uusiutuvan energian osuuksille, ja tekninen lautakunta valitsi kokouksessaan 11.12.2018 sähköntoimittajakseen Vaasan Sähkö Oy:n 100 % uusiutuvalla sähköllä. Vaasan Sähkö Oy:n tarjous oli edullisin 100 % uusiutuvan sähkön tarjouksista. 

Hankintasopimuksella tarkoitetaan sähkönmyyntisopimusta, jossa sovitaan hintamekanismista ja marginaalista. Lopullinen sähköenergian laskutushinta määräytyy sopimusjaksolle tehtävien hinnankiinnitysten mukaan. Sähkön hinta muodostuu myyjän marginaalista ja kulloinkin voimassaolevan kulutusennusteen mukaan prosenttiosuuksina tehdyistä hinnankiinnityksistä. Sähkön kokonaishintaa vaikuttaa myös sähkön siirtohinta, jonka määrittää alueellinen siirtoyhtiö, ja verotus.

Toimitettavan sähköenergian alkuperä on varmennettu alkuperätakuilla.

Lisätiedot:
Anna-Maria Rauhala, projektipäällikkö
p. 040 314 2244

Takaisin