Haku yksinyrittäjien koronatukeen on käynnistynyt

15.04.2020 klo 09.00

Valtio on kasvattanut yksinyrittäjien tukeen osoitettua määrärahaa 250 miljoonaan euroon. Tämän myötä Tuusulan kunnan osuus määrärahasta yli kaksinkertaistui 788 179 eurosta 1 970 448 euroon. Tämä tarkoittaa sitä, että yhä useampi Tuusulan 1 580 yksinyrittäjästä voi saada 2000 euron avustuksen koronaviruksen aiheuttamiin liiketoimintahaittoihin.

Yksinyrittäjien tuen haku on avautunut osoitteessa www.keuke.fi/yksinyrittajatuki/. Haku on järjestetty yhteistyössä Keski-Uudenmaan kehittämiskeskus Keuken ja sen omistajakuntien kanssa. Sivustolta löytyvät yksityiskohtaiset hakuohjeet sekä palvelunumero hakuneuvontaan. Ruuhkien helpottamiseksi, Tuusulan kunta on perustanut hakuun liittyvään neuvontaan myös oman palvelunumeronsa sekä valmistautunut hakemusten nopeaan käsittelyyn ja maksatukseen.

Ketkä voivat saada tukea?

Tukea voi saada yksin taloudellista toimintaa Suomessa harjoittava päätoiminen yrittäjä, jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa. Tuki ei ole riippuvainen toiminnan oikeudellisesta muodosta eli sitä voidaan myöntää kaikille yritysmuodoille, joina yksinyrittäjä voi toimia, eli yksityisille elinkeinonharjoittajalle tai toiminimille, kommandiittiyhtiöille tai osakeyhtiöille.

Tuen ehtona on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto ovat heikentyneet koronavirusepidemian vuoksi 16.3.2020 jälkeen ja että yksinyrittäjällä katsotaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan.

Tarkempia tietoja tuen ehdoista löytyy Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta osoitteesta: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista

Hyväksyttävät kustannukset

Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta hyväksyttäviin kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot.

Tuki ei vaikuta yrittäjän työmarkkinatuen saamiseen tai määrään. Työmarkkinatukea yrittäjän toimeentuloon on mahdollista hakea Kelasta. Lisätietoja työmarkkinatuen hakemisesta löytyy Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilta osoitteesta: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-yrittajien-oikeudesta-tyottomyysturvaan

Read more and apply in English: https://www.keuke.fi/news/support-for-sole-entrepreneurs/
Läs mer och ansök på svenska: https://www.keuke.fi/aktuellt/stodet-for-ensamforetagare/

Yhteystiedot

Keski-Uudenmaan kehittämiskeskuksen yksinyrittäjätuen hakulomake ja -neuvonta
https://www.keuke.fi/yksinyrittajatuki/
p. 050 523 8897, ma-pe klo 9-16

Tuusulan kunnan yksinyrittäjätuen hakuneuvonta
p. 040 314 2980, ma-pe klo 9-15
Sähköpostikyselyt: elinkeino@tuusula.fi

Takaisin