Tuusulan kunta tarkensi linjauksiaan kasvomaskien käyttöön – pohjana Keusoten suositukset

29.09.2020 klo 12.30

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) tiedotti 25.9. koronavirustartuntojen olevan Keski-Uudenmaan alueella kiihtymisvaiheessa ja suosittavansa vahvasti THL:n linjaaman kasvomaskien käyttöönottoa julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa. Annettu suositus koski myös toisen asteen oppilaitoksia. Tuusulan kunnassa suositukset otettiin huomioon aloittaen kasvomaskien käytön 28.9. Tuusulan lukion toimipisteissä ja jatkaen maskien jakelua haavoittuvammassa asemassa olevassa kuntalaisille. Tuusulan kunta on tarkentanut linjauksiaan 29.9., ja seuraavat tarkennukset tehdään 1.10. valmisteilla olevien alueellisten linjausten pohjalta.

Keusoten vahvan kasvomaskisuosituksen pohjalta, joka koskee myös toisen asteen oppilaitoksia, aloitettiin Tuusulan lukion kolmessa toimipisteessä kasvomaskien käyttö 28.9. Maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja heidän perheensä. Tuusulan lukio on tiedottanut opiskelijoitaan linjauksesta ja kasvomaskien käyttö on alkanut.

Haavoittuvammassa asemassa oleville kuntalaisille kasvomaskeja jaetaan Keusoten ja kuntien toimesta. Tuusulan kunnassa kasvomaskien yleisinä jakelupisteinä toimivat asiakaspalvelu TuusInfo ja kirjastot. TuusInfon ja kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat löytynyt 25.9. julkaistusta tiedotteesta.

Tuusulan kunnan linjaukset 29.9.

Tuusulan kunta suosittaa noudatettavan Keusoten suosituksia kasvomaskien käytöstä ja tarkensi linjauksiaan 29.9. seuraavasti:

  • Toisen asteen opiskelijoiden kasvomaskien käyttö toteutetaan Keusoten suositusten mukaisesti Tuusulan lukion toimipisteissä. Kangasmaskeja voidaan käyttää kertakäyttöisten kasvomaskien rinnalla.
  • Kunnan museoissa, kirjastoissa sekä nuorisopalveluiden ja liikuntatilojen sisätiloissa siirrytään käyttämään kasvomaskeja suositusten mukaisesti. Käyttösuositus koskee asiakkaita, mutta myös työntekijöitä, mikäli he eivät työskentele mainituissa työpisteissä suojalevyn takana.

Kunnan johtoryhmä päätti tarkentaa Tuusulan kunnan linjauksia 1.10. Tulevissa linjauksissa, jotka liittyvät muun muassa yleisötilaisuuksien järjestämiseen ja kokouskäytäntöihin, tullaan ottamaan huomioon alueellisesti valmisteilla olevat linjaukset.  

Tutustu:
Keusote ja Tuusulan kunta tiedottaa: Koronatartunnat Keski-Uudenmaan soten alueella kiihtymisvaiheessa – maskisuositus käyttöön (tiedote 25.9.2020)

Tuusulan kunta tiedottaa seuraavan kerran jatkolinjauksistaan 1.10.

Lisätiedot:
Arto Lindberg, pormestari, p. 040 314 3101, arto.lindberg@tuusula.fi
Harri Lipasti, kansliapäällikkö, p. 040 314 3003, harri.lipasti@tuusula.fi

Takaisin