Keusote tiedottaa: Koronapositiivinen salibandyturnauksessa 11.10. Hyrylän urheilukeskuksessa

14.10.2020 klo 11.35

Porvoolaiseen urheiluseuraan kuuluvalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen ja on kotihoidossa. Tartunnalle on altistunut noin kymmenen porvoolaista lauantaina 10. ja sunnuntaina 11. lokakuuta kahden eri juniorijoukkueen vieraspeleissä Askolassa ja Tuusulassa.

Tartunnan saanut oli Hyrylässä urheilukeskuksessa salibandyturnauksessa 11.10. klo 14-18. Henkilö on käyttänyt kasvomaskia koko turnauksen ajan, joten hän ei ole altistanut ketään turnauksessa ollutta. Kaikkien ko. turnauksessa olleiden on hyvä kuitenkin seurata vointiaan, ja vähäisistäkin oireista tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja mennä testiin.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

Lisätiedot:

kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

 

Tietoa koronaviruksesta:

 
 

 

 

Takaisin