Keusote tiedottaa: Toinen Hyrylän salibandyturnaukseen 11.10. osallistunut koronapositiivinen varmistunut

16.10.2020 klo 17.15

Toisella porvoolaiseen urheiluseuraan kuuluvalla henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Aiemmin tällä viikolla tiedotettiin, että yksi seuraan kuuluva on saanut koronavirustartunnan ja että hän on käyttänyt turnauksessa ollessaan kasvomaskia altistamatta muita paikalla olleita. Tartunnan saanut kuuluu tämän henkilön lähipiiriin. Hän ei ole käyttänyt turnauksessa ollessaan kasvomaskia ja on näin ollen mahdollisesti altistanut muita henkilöitä. Tartunnan saanut henkilö on asetettu eristykseen ja on kotihoidossa.

Tartunnalle on altistunut Askolassa 10.10. ja Tuusulassa 11.10. pidetyissä juniorijoukkuepeleissä yhteensä 20 henkilöä. Tartunnan saanut oli Hyrylässä urheilukeskuksessa salibandyturnauksessa 11.10. klo 14–18. Kaikkien ko. turnauksessa olleiden on hyvä seurata vointiaan, ja vähäisistäkin oireista tulee jäädä omaehtoiseen karanteeniin ja mennä koronatestiin. Kuntayhtymä ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Alaikäisten ajanvaraus koronatestiin tapahtuu Koronahoitopuhelimesta, p. 019 226 0099, 8–20. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Joukkueharrastuksia pidetään yleensä ottaen riskialttiina ympäristönä koronaviruksen leviämisen suhteen. Muistutamme edelleen, ettei oireisena tule lähteä urheilemaan ja harrastuksiin. Tartuntojen leviämisen estämiseksi tulee noudattaa hyvää käsi- ja yskimishygieniaa ja turvavälejä, ja käyttää kasvomaskia.

 

Lisätiedot kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen, p. 040 182 5797

 

Tietoa koronaviruksesta:

 

 

 

Takaisin