Keusote tiedottaa: Keskiviikkona uusia koronatartuntoja kahdeksan, Tuusulassa Riihikallion koululla altistumisia

10.12.2020 klo 08.05

Keskiviikon aikana uusia koronatartuntoja todettiin vain kahdeksan. Tartunnat kunnittain: Hyvinkää3, Järvenpää 3, Nurmijärvi 1 ja Tuusula yksi. Tartuntojen kokonaismäärä 990. Tartunnat työpaikoilta, ulkomaanmatkoilta ja jatkotartuntoja perhepiirissä, osaa ei voida jäljittää.

Tuusulassa Riihikallion koululla on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Koululla on ollut tartuttavuusaikana koronapositiiviseksi todettu henkilö 8.12. Koululla on noudatettu maskisuosituksia, joten altistumiset ovat jääneet vähäiseksi, ja niitä on vain muutamia. Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Kunta on tiedottanut asianomaisille asiasta myös Wilman välityksellä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen, 019 226 0099, 8–20.

 

Lue lisää Keusoten sivuilta.

Takaisin