Järvenpää aloittaa Keski-Uudenmaan Pride-perinteen Rantapuistossa lauantaina 4.9.

26.08.2021 klo 09.00

Järvenpäässä juhlitaan viikonloppuna 3.–5.9.2021 ensimmäistä Keski-Uudenmaan Pride-tapahtumaa. Tapahtuman toteutuksessa ovat mukana myös Keravan kaupunki ja Tuusulan kunta, jotka järjestävät tapahtumaviikonloppuna omaa paikallista ohjelmaansa. Kaupungeilla ja kunnilla on viikonlopun aikana alueillaan myös Pride-liputus.

Viikonloppu huipentuu kaikille avoimeen Puistojuhlaan Järvenpään Rantapuistossa lauantaina 4.9. Tapahtuman ohjelma alkaa klo 15 ja jatkuu aina klo 22 asti. Puistojuhla tarjoaa taide- ja musiikkiesitysten lisäksi monipuolista alueohjelmaa yhdistysten, kuntien ja yritysten puolesta. Sisältö vaihtelee keskustelutuokioista kukkien sidontaan ja muodista toiminnallisiin aktiviteetteihin.

Vuosittainen perinne käynnistyy Järvenpäästä, Tuusula vuorossa ensi vuonna

Keski-Uudenmaan Pride-tapahtuma Järvenpäässä käynnistää osallistujakaupunkien ja -kuntien yhteisen vuosittaisen perinteen, jota Tuusula jatkaa pääjärjestäjänä vuonna 2022.

Järvenpäässä ja Tuusulassa tehtiin keväällä 2021 valtuustoaloite tapahtumasta, jonka molemmat Tuusulanjärven kunnat hyväksyivät. Keravalta mukaan liittyi ArcoKerava, Sateenkaarinuorten tila, jota toteuttaa yhteistyössä Keravan nuorisopalvelut, Keravan kaupunginkirjasto ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin Me-talo Kerava.

Tapahtuma nostaa esiin avoimuuden, vapauden ja turvallisuuden

Neljän kunnan yhteisessä tapahtumassa halutaan korostaa avoimuutta, vapautta ja turvallisuutta. Jokaisella on oikeus olla oma itsensä ilman syrjinnän tai kiusaamisen pelkoa. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajien asemaa on tarvetta edelleen parantaa, joka on yksi suurimmista syistä Priden viettämiselle.

Pride tarjoaa ajankohtaisen syyn juhlia ja syyskuun alussa suotuisa sää mahdollistaa vielä ulkona kokoontumisen. Tapahtuma järjestetään terveysturvallisesti AVI:n ja THL:n ohjeita noudattaen.

Mikäli haluat vielä mukaan Prideen esiintyjänä tai sisällöntuottaja, ota rohkeasti yhteyttä ja liity kirjavaan joukkoomme!

Ilmoittautumislomake yhdistyksille, puolueille ja yrityksille

Esiintymisilmoitukset osoitteeseen: joonas.ikonen@jarvenpaa.fi

Facebook-tapahtuma: Keski-Uudenmaan Pride Puistojuhla Rantapuistossa | Facebook

Keski-Uudenmaan ensimmäistä Pride-tapahtumaa vietetään 4.9.

Takaisin