Vuosi asumista Rykmentinpuistossa – asuntomessualue on näyte Tuusulan vetovoimaisuudesta

27.10.2021 klo 09.00

Rykmentinpuiston asuntomessualueella on asuttu reilu vuosi. Viime vuoden Asuntomessuille Tuusulaan rakentaneet perheet muuttivat koteihinsa syyskuussa 2020. Tuusulalle Asuntomessut tarkoitti voimakasta lähtölaukausta Hyrylän palveluiden äärellä sijaitsevan Rykmentinpuiston asuinalueen rakentumiselle.

– Asuntomessut tarjoavat uudelle asuinalueelle aina vahvan alun ja isäntäkunnalle paljon positiivista näkyvyyttä. Markkinointi ei synny kuitenkaan itsestään vaan se pitää luoda. Tässä kunnalla on suuri rooli, toteaa Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Vuorenpään mielestä Tuusula on onnistunut hienosti hyödyntämään asuntomessujen tarkoitusta esitellä suomalaisia asumisen muotoja ja trendejä, ja tuoda messujen erityispiirteet vahvasti esiin myös koko uudisasutusalueen jatkokehitystyössä. Suomen Asuntomessujen ja Tuusulan välistä yhteistyötä Vuorenpää kehuu erinomaiseksi.

– Tämä oli jo kolmas kerta, kun messut järjestettiin Tuusulassa. Erityisesti ennen messuja yhteistyömme isäntäkunnan kanssa on aina hyvin tiivistä ja asiat etenevät pitkälti erilaisissa työryhmissä. Messujen jälkeen kapula siirtyy kunnalle, ja meidän roolimme jatkuu messualueella seurantaluontaisena. Tosin Tuusulan kanssa on ollut puhetta myös siitä, miten yhteistyötämme voisi kehittää ja tiivistää myös varsinaisten messujen ulkopuolella, Vuorenpää toteaa.

Ryk210922-3509

Heikki Vuorenpää (vas.) Suomen Asuntomessuilta vieraili Rykmentinpuistossa 13 kuukautta Tuusulan asuntomessujen jälkeen. Vuorenpään mielestä Tuusula on onnistunut hienosti hyödyntämään Asuntomessujen tarkoitusta. Vierailun isäntinä olivat pormestari Kalle Ikkelä ja vuoden 2020 messujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku Tuusulasta. Kuva: Kari Kohvakka.


Asuntomessujen jälkeen muuttovoittajaksi

Tuusulan pormestari Kalle Ikkelän mielestä Rykmentinpuiston uusi asuinalue on tärkeä kasvun mahdollistaja Tuusulalle. Hän näkee myös merkittävän yhteyden Asuntomessujen antaman mediajulkisuuden ja Tuusulaan suuntautuneen muuttoliikkeen välillä.

– Rykmentinpuiston Puustellinmetsään sijoittuneet Asuntomessut olivat lähtölaukaus koko asuinalueelle. Asuntomessujen kautta saimme rutkasti positiivista julkisuutta ja alkuvuonna 2021 Tuusula oli yksi Suomen muuttovoittokunnista, Ikkelä toteaa.

Tuusula on ensimmäinen kunta Suomessa, joka on isännöinyt kolmet asuntomessut. Jokainen asuntomessuhanke on edistänyt kaupunkisuunnittelun kehittämistä hienolla tavalla.

– Asuntomessualueemme Lahelassa, Nummenharjulla, ja nyt viime vuonna 50-vuotisjuhlamessujen alue Rykmentinpuistossa, ovat kaikki eläviä näytteitä Tuusulan halusta rakentaa laadukkaita, viihtyisiä ja haluttuja naapurustoja asukkaille. Olemme tässä monella tapaa edelläkävijöitä Suomessa, Ikkelä jatkaa.

Rykmentinpuiston korkealaatuinen suunnittelu ja katu- ja puistoalueiden toteutus kohtaamisiin ja yhteisöllisyyteen kannustaviksi ulkotiloiksi palvelevat nyt alueen asukkaita ja puiston käyttäjiä.

– Alueelle rakennetut townhouse-talot ja lähellä olevat virkistysalueet ovat oikein hyvä esimerkki siitä, miten omakotitalomaista asumista voidaan toteuttaa tiiviisti lähellä keskustan palveluita hyvien liikenneyhteyksien varrella, Ikkelä sanoo.

– Asuntomessualueen rakentamisen teemat kuten kylämäinen naapurusto, ilmastoasiat ja energiatehokkuus asumisratkaisuissa näkyvät myös koko Rykmentinpuiston asuinalueen kehityksessä ja asemakaavoituksessa. Uusia rakennushankkeita on käynnissä tasaiseen tahtiin. Rykmentinpuiston elinkaari näyttää oikein hyvältä, Ikkelä painottaa.

Kaikkiaan Rykmentinpuistoon kaavaillaan asuntoja yli 10 000 asukkaalle. Alueella asuu jo yli 1 000 tuusulalaista.

 

Lisätiedot

pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi

operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää, Suomen Asuntomessut, 050 5316776, heikki.vuorenpaa@asuntomessut.fi

Takaisin