Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitaukset talvikaudella 2021–2022 koirien ulkoilutuspaikkoina

10.12.2021 klo 14.30

Talvi on tehnyt tuloaan ja kesällä lammasaitauksissa ilonamme olleet sekä avoimemman ja monimuotoisemman luonnon puolesta työtään tehneet lampaat ovat siirtyneet talven viettoon muualle. Tuusulan viherpalvelut jatkaa asukkaiden toiveesta kokeiluaan Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitausten käytöstä koirien ulkoilutusalueina. Muissa kunnan lammasaitauksissa koirien ulkoiluttaminen ei ole mahdollista tulevanakaan talvena.  

Mitä otettava huomioon ulkoiluttaessaan koiraa lammasaitauksessa?

Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitauksissa on mahdollista liikkua edellistalven tapaan myös tulevana talvikautena 2021–2022 koirien kanssa. Aitausten käyttäjien tulee kuitenkin ottaa huomioon, että aitausalueet eivät ole virallisia koirapuistoja ja niissä liikkuvien tulee noudattaa yleistä järjestyslakia koirien ulkoiluttamisesta.

Lammasaitaukset ovat koirille virikkeellisiä ympäristöjä niiden vaihtelevan maaston vuoksi. Puut, kannot ja kivet mahdollistavat koirille monipuolisen liikunnan, mutta aitauksessa liikkuessa kannattaa ottaa myös huomioon vaihtelevan maaston mahdolliset vaaran paikat koirille. Koirien tuleekin olla koko ajan omistajiensa valvonnassa.

Ulkoiluttajan vastuulla on myös huolehtia koiran jätösten keräämisestä lammasaitauksesta kuten kaikilla yleisillä alueilla. Niitä varten Tuusulan viherpalvelut on huolehtinut Puustellinmetsän puiston ja Kotuntien lammasaitauksiin roska-astiat ja lapiot jätösten keräämiseen.

Viralliset koirapuistot koirien vapaampaan liikkumiseen

Jos lammasaitauksessa liikkumisen sijaan ulkoiluttaja haluaa koiransa voivan liikkua vapaammin, Tuusulan koirapuistot tarjoavat koirille mahdollisuuden vapaaseen juoksuun ja leikkiin sekä muiden koirien tapaamiseen.

Katso Tuusulan kartalta:

Lisätiedot:
Tuusulan kunnan viherpalvelut
puutarhuri@tuusula.fi

Takaisin