Koronan ilmaantuvuus Tuusulassa suurta – kunta kehottaa ottamaan rokotteet ja pitämään huolta terveysturvallisuudesta

05.01.2022 klo 15.55

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä (Keusote) tiedotti 3.1.2022, että Keusoten alueen koronatartuntojen määrä kasvaa edelleen kiihtyvään tahtiin. Ilmaantuvuus on suurinta Tuusulassa. HUS:n erikoissairaanhoidon koronapotilaiden määrä on noussut. Tartuntamäärien kasvu on heikentänyt koronatestiin pääsyä. Tartunnanjäljityksessä on viivettä.

Opetus ja varhaiskasvatus jatkuvat kaikissa yksiköissä 10.1.2022 alkaen koronaturvallisuutta noudattaen. Keusote antoi 5.1.2022 vahvan kasvomaskisuosituksen ala- ja yläkoulun oppilaille, opiskelijoille sekä koulujen yhteydessä toimiville esikoululaisille. Maskisuositus koskee myös koulujen ja oppilaitosten työntekijöitä. Tuusulan kunta noudattaa suositusta. Kunta jakaa maskeja varhaiskasvatuksen ja opetuksen henkilökunnalle sekä oppilaille ja opiskelijoille.

Varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa olevien lasten perheille on viestitty tarkemmin maskeista ja muista koronaturvallisuuteen liittyvistä seikoista. Perheitä on esimerkiksi muistutettu hyvän käsi- ja yskimishygienian ylläpitämisestä sekä siitä, että sairaana tai oireisena ei tule tulla varhaiskasvatukseen tai opetukseen.

Tuusulan kunta on varautunut siihen, että koronaepidemia saattaa aiheuttaa henkilöstövajetta. Viestimme erikseen, jos palveluihin tulee muutoksia.

Tuusulan kunta suosittaa, että kaikki tuusulalaiset ottavat täyden rokotesuojan ja noudattavat terveysturvallisuusohjeita.

Uusia rajoituksia on tulossa lähipäivinä. Viestimme asiasta lisää, heti kun se on mahdollista.

Tuusulan kunta toivottaa hyvää loppiaista!

 

Lisätiedot:

Kansliapäällikkö Virpi Lehmusvaara, virpi.lehmusvaara@tuusula.fi, 040 314 3401

 

Takaisin