Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Uudenmaan liikunta- ja virkistystilojen sulkua 7.2. asti

24.01.2022 klo 11.30

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) on tehnyt 21.1.2022 uuden päätöksen, jolla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä jatketaan 7.2.2022 asti. Sulkumääräys koskee myös Tuusulan alueella sijaitsevia päätöksessä mainittuja liikunta- ja virkistystiloja.

7.2.2022 asti jatkuva sulkupäätös ulottuu edelleen kaikkiin tiloihin, jotka voidaan tartuntatautilain pykälän 58 g mukaan määrätä suljettavaksi, ja koskee tilojen hallinnasta vastaavia toimijoita liikunta-, urheilu, huvi- tai virkistystoiminnan osalta. Tilat, joita uusi sulkupäätös koskee on mainittu Etelä-Suomen aluehallintoviraston 21.1.2022 julkaisemassa Etelä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa Uudenmaan liikunta- ja virkistystilojen sulkua 7.2. asti – epidemiatilanne ja valtakunnallinen ohjaus tiiviissä seurannassa - tiedotteessa.

Suljetuksi määrättyjä tiloja voi käyttää vuonna 2003 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten harrastustoimintaan, joka toteutetaan terveysturvallisesti.

Tiloja voi käyttää myös lakisääteisiin palveluihin, esimerkiksi lääkinnälliseen kuntoutukseen, koulujen liikuntaopetukseen ja koronarokotusten järjestämiseen. Lisäksi tilojen sulkupäätökset eivät ulotu ammattiurheiluun eivätkä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaan toimintaan.

Tuusulan uimahallin sulku jatkuu 25.1.7.2.2022

Uimahallin lakisääteiset lääkinnälliset kuntoutuspalvelut ovat käytössä arkisin klo 816. Vuorot on varattava etukäteen arkisin klo 816 välisenä aikana puh. 040 314 3496.

Uimahallilla voidaan järjestää vuonna 2003 ja sitä nuorempien ohjattua harrastustoimintaa.

Sarja- ja kausirannekkeiden voimassaoloaikoja jatketaan sulku- ja rajoitusaikojen mukaisesti. Hyvitysaika lähtee vähenemään automaattisesti hallin avautuessa ja rajoitusten poistuessa, ja aika latautuu automaattisesti rannekkeeseen kulkuportista kuljettaessa.

Kokoontumisrajoituksia arvioidaan tällä viikolla

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, kuten Tuusulassa, on voimassa myös Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös, jonka mukaan henkilömäärästä riippumatta kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty. Päätös on voimassa 31.1.2022 asti. Ulkotiloissa järjestettävien tilaisuuksien henkilömäärää ei ole rajoitettu aluehallintoviraston päätöksellä.

Kokoontumisrajoitusten jatkoa arvioidaan tällä viikolla alueellisessa koronakoordinaatioryhmässä.

Takaisin