Keusote tiedottaa: Neljännet koronarokoteannokset laajenevat iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

06.05.2022 klo 08.00

 

Ketä uusi suositus koskee?

Ikääntyneellä väestöllä tarkoitetaan yli 65-vuotiaita. Iäkäs henkilö on laissa määritelty sellaiseksi, jonka toimintakyky on heikentynyt korkean iän myötä alkaneiden, lisääntyneiden tai pahentuneiden sairauksien tai vammojen vuoksi tai korkeaan ikään liittyvän rappeutumisen johdosta. THL:n suosituksessa ei ole mainittu tarkkaa ikärajaa.

Milloin voin ottaa neljännen rokotteen?

Neljännen annoksen voi saada, kun kolmannesta annoksesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Jos olet saanut kolmannen koronarokotteen ja lisäksi sairastanut koronavirusinfektion (yli kuusi viikkoa rokotuksen ja taudin välillä), ei tarvetta neljännelle annokselle ole.

Varaa aika tai hae rokotus walk-in pisteeltä

Ajan rokotukseen voit varata soittamalla arkisin klo 8–16 ajanvarausnumeroon:

Tiedotamme erikseen, kun sähköiseen ajanvaraukseen on tehty laajennukseen liittyvät päivitykset.

Voit käydä ottamassa rokotuksen myös ilman ajanvarausta walk-in-pisteeltämme Hyvinkään Willassa tai lauantaina 14.5. useilta Keusoten terveysasemilta. Tarkemmat tiedot löytyvät rokotussivuiltamme:

Kotihoidon ja omaishoidon asiakkaiden rokotukset

Järjestetyn kotihoidon piirissä olevat henkilöt saavat rokotteen kotihoidon kautta. Omaishoidon asiakkaat voivat varata ajan tavalliseen tapaan puhelimitse tai sähköisesti taikka hakea rokotuksen walk-in-rokotuspisteeltä.

Takaisin