Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet Tuusulassa

02.12.2022 klo 14.15

Tuusulassa järjestetään tänä vuonna perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlallisuuksia. Juhlia vietetään sekä itsenäisyyspäivänä 6.12. että sen jälkeisenä päivänä 7.12.

Itsenäisyyspäivän 6.12. tilaisuuksia

Tuusulan kunta ja seurakunta järjestävät 6.12. kunnianosoitukset sankariristillä Kellokosken hautausmaalla, sankarivainajien muistomerkillä Kirkkopuistossa sekä vakaumuksensa puolesta kaatuneiden ja Terijoen kirkkopuistoon haudattujen sankarivainajien muistomerkeillä Paijalan hautausmaalla. Seppeleenlasku on Kellokoskella kello 12.00 ja Etelä-Tuusulassa kello 10.00 pidettävän jumalanpalveluksen jälkeen. Etelä-Tuusulassa seppeleenlaskijoina toimivat pormestari Kalle Ikkelä, valtuuston puheenjohtaja Arto Lindberg ja kansliapäällikkö Virpi Sailas ja Kellokoskella Topi Korpinen, Johanna Sipiläinen, Liisa Palvas ja Kyösti Lehtonen.

Kuntalaisille avointa päiväjuhlaa vietetään 6.12. Jokelan koulukeskuksessa kello 12 alkaen. Juhla alkaa kahvitarjoilulla ja ohjelmallinen osuus käynnistyy kello 12.45. Juhla on tarkoitettu kaikille tuusulalaisille ja sinne on vapaa pääsy. Juhlan kesto noin 2 tuntia. Luvassa on tervehdyksiä, juhlapuhe sekä musiikki- ja teatteriesityksiä. Tarkemmat paikkatiedot ja juhlan ohjelma on nähtävillä Tuusulan tapahtumakalenterissa. Lisätietoja 23.11. julkaistussa tiedotteessa.

Itsenäisyyspäivänä 6.12. pidetään myös kutsuvierastilaisuus Gustavelundissa. Juhla järjestetään perinteiseen tapaan Tuusulan kunnan ja Puolustusvoimien Palvelukeskuksen Tuusulan yksikön yhteistyönä.

Lasten itsenäisyyspäivän juhlat 7.12.

Myös lapset pääsevät Tuusulassa juhlimaan Suomen itsenäisyyttä. 3.-luokkalaisten itsenäisyyspäivän juhlia vietetään 7.12. Krapin Onnelassa. Tänä vuonna juhlat pidetään kahdessa osassa. Lisätietoja lasten juhlista Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelmat -sivustolla ja 29.11. julkaistussa tiedotteessa.

Lisätiedot:
pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
kansliapäällikkö Virpi Sailas, 040 314 3401, virpi.sailas@tuusula.fi

Takaisin