Tuusulan urheiluvalmennusohjelma 10 vuotta

06.03.2023 klo 14.15

Tuusulan yläkoulujen urheiluvalmennusohjelma täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Vuonna 2014 käynnistynyt tavoitteellisille urheilijanuorille suunnattu ohjelma on vakiinnuttanut asemansa sekä nuorten urheilijoiden keskuudessa että seurojen valmennusohjelmissa. Tuusulan yläkouluihin valitaan vuosittain noin 80 oppilasta mukaan ohjelmaan.

Ohjelma toimii viidellä tuusulalaisella yläkoululla

Urheiluvalmennusohjelmalla tuetaan lahjakkaiden ja kilpaurheiluun panostavien nuorten koulunkäyntiä ja urheilijaksi kehittymistä. Ohjelma toimii Hyökkälän ja Riihikallion yhtenäiskouluissa sekä Hyrylän koulukeskuksessa, Jokelan koulukeskuksessa ja Kellokosken koulukeskuksessa.

Tuusulan urheiluvalmennusohjelmaa toteutetaan opetuksen, liikuntapalveluiden ja paikallisten urheiluseurojen välisenä yhteistyönä.

– Seurayhteistyö on koko urheiluvalmennusohjelman perusta, se on ollut sitä aina ohjelman alusta alkaen. Nyt meillä on mukana ohjelmassa lähes 20 eri urheilulajia, joista ohjattua aamuharjoittelua tarjoaa noin 10 alueen urheiluseuraa. Tulevaisuudessa järjestämme yhteistyöseurojemme avulla ohjattua aamuharjoittelua myös niille urheilijoille, joilla ei ole mahdollisuutta saada ohjattua aamuvalmennusta, kertoo Tuusulan urheiluvalmennusohjelman koordinaattori Kimmo Kiuru

Monipuolisia harjoittelumahdollisuuksia osana Urhean toimintaa

Toiminnan alusta lähtien yläkoulut opettajineen ovat sitoutuneet urheiluvalmennusohjelman toteutukseen. Urheilijoille mahdollistetaan aamuharjoittelua kerran viikossa ja kouluviikkoon on lisätty myös erillinen valinnaisaine, joka on suunnattu urheilijaksi kasvamiseen. Paikallisten urheiluseurojen monipuolinen lajitarjonta takaa ohjelman oppilaille laajat kehittymismahdollisuudet lajeissaan.

–  Tänä vuonna ohjelmaan haki ennätykselliset 107 hakijaa 15 eri lajista. Hakijamäärä kertoo Tuusulan urheiluvalmennuksen tarpeesta, jonka avulla mahdollistetaan tavoitteellisille urheilijanuorille lisäharjoittelumahdollisuuksia kouluviikon ohessa. Tavoitteellinen urheilijanuori voi halutessaan harjoitella viikossa jopa 10 tuntia lukujärjestyksen sen salliessa, kuvailee Kimmo Kiuru ohjelmaan osallistuvien oppilaiden harjoittelumahdollisuuksia. 

Vuonna 2018 Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea hyväksyi Tuusulan ensimmäisenä Keski-Uudenmaan kuntana mukaansa arvostettuun joukkoonsa. Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean toiminta puolestaan pohjautuu vahvasti Suomen Olympiakomitean toimintaperiaatteisiin ja nuorten urheilijoiden tukemiseen.

Lisätiedot Tuusulan urheiluvalmennusohjelmasta: 
www.tuusula.fi/urheiluvalmennusohjelma
Urheiluvalmennusohjelman koordinaattori Kimmo Kiuru, kimmo.kiuru@tuusula.fi

Takaisin