Veteraaneja kunnioittavan puiston avajaisia vietetään 27.4.

25.04.2023 klo 16.00

Tuusulan Ilmatorjuntamuseon viereen on valmistunut sotiemme veteraaneja kunnioittava veteraanipuisto. Puiston avajaisia vietetään kansallisena veteraanipäivänä 27.4.2023.

Klaavolantien varrelle Ilmatorjuntamuseon viereen on rakentunut loppuvuoden 2022 ja alkuvuoden 2023 aikana sotiemme veteraaneja kunnioittava puisto, joka vaalii ja siirtää veteraaniperintöä tuleville sukupolville. Valaistu puistoalue penkkeineen ja istutuksineen tulee toimimaan ympärivuotisena virkistyspuistona.

Veteraanipuiston avajaisia juhlistetaan kansallisen veteraanipäivän vieton yhteydessä torstaina 27.4. kello 13.30 alkaen. Tilaisuus on kaikille avoin ja kestää noin tunnin.

Tilaisuuden ohjelmassa on pormestari Kalle Ikkelän juhlapuhe ja puiston virallinen avaus sekä veteraanien kunniaksi valmistuneen muistomerkin paljastus. Muistomerkin suunnittelija Klaus Winqvist kertoo puheessaan teoksen syntytaustoista. Ohjelmassa on myös Tuusulan Mieslaulajien esityksiä.

– Meillä on ilo viettää veteraanipuiston avajaisia kunniakkaan juhlapäivän yhteydessä. Toivomme puiston tarjoavan kaiken ikäisille tuusulalaisille mahdollisuuden pysähtyä muistamaan veteraaneja, jotka tekivät uhrauksia Suomen puolesta sotien aikana. Haluamme osoittaa veteraaneille kiitollisuutemme ja vaalia arvokasta veteraaniperintöä myös puiston muodossa, kiittää pormestari Kalle Ikkelä. 

Havainnekuva veteraanipuistosta
Veteraanipuisto tarjoaa mahdollisuudet ympärivuotiseen virkistyskäyttöön. Avajaistilaisuudessa paljastettava muistomerkki sijaitsee puiston aukiomaisella alueella.

Lämpimästi tervetuloa puiston avajaisiin!

Lisätiedot:
Pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Projektipäällikkö Jouni Määttä, 040 314 2016, jouni.maatta@tuusula.fi

Takaisin