Tuusulan kunta ja seurakunta kouluttavat yhdistyksiä vapaaehtoisten rekrytoimiseen (koulutus siirtynyt)

27.03.2024 klo 08.45

Muutos: Miten rekrytoin vapaaehtoisia -koulutus siirtyy huhtikuulta elokuulle 2024. Uusi koulutuspäivämäärä on 24.8.2024. Ilmoittautuneille on ilmoitettu muutoksesta henkilökohtaisesti. Uusi ilmoittautuminen on käynnistynyt ja kestää 15.8.2024 asti osoitteessa: www.lyyti.fi/reg/kuinkarekrytoinvapaaehtoisia24

Tuusulan kunta ja Tuusulan seurakunta järjestävät yhteistyössä Miten rekrytoin vapaaehtoisia -koulutuksen yhdistyksille ja muille vapaaehtoisia etsiville tahoille. Koulutus järjestetään Tuusulan seurakuntakeskuksella (os. Rykmentintie 34, Tuusula) 13.4.2024 kello 10–14 (Huom. uusi ajankohta 24.8.2024) ja siihen ovat tervetulleita kaikki Tuusulan ja lähialueen yhdistys- ja vapaaehtoistoimijat. Koulutus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 3.4.2024 mennessä (Huom. uusi ilmoittautumisaika 15.8.2024 mennessä)!

Koulutuksen osallistuja saa päivän aikana tiiviin paketin tietoa rekrytointistrategioista, viestinnästä ja vapaaehtoisten sitouttamisesta.

– Olemme huomanneet, että uusien vapaaehtoisten tavoittaminen voi olla aikaisempaa haastavampaa. Haluamme tarjota yhdistyskentälle ideoita ja keinoja vapaaehtoisten rekrytoimiseen, kertoo Tuusulan kunnan kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

– Jotta vapaaehtoiseksi voisi hakeutua, on ensin kuultava mahdollisuudesta. Viestiminen erilaisista vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksista on tänä päivänä kuitenkin haastavaa, kuten viestintä ylipäätään. Ihmisten mediankäyttö on kovin pirstaloitunutta − ihmiset käyttävät erilaisia kanavia ja kanavien yhdistelmiä. Lisäksi viestimme kilpailevat huomiosta monien muiden viestien kanssa. Elämme melkoisen viestitulvan keskellä. Kun muun muassa nämä asiat tiedostaa, osaa ehkä pohtia keinoja muotoilla viestinsä kiinnostavalla tavalla ja etsiä sopivia kanavia, pohtii Tuusulan kunnan viestintäpäällikkö Paula Miettinen.

– Käymme koulutuksessa läpi vapaaehtoisen polkua ja erilaisia tapoja toimia vapaaehtoisena. On myös ihan OK tulla kokeilemaan vapaaehtoistyötä ja toimia vain lyhyen aikaa. Vapaaehtoisen polkuja ja tapoja tehdä vapaaehtoistyötä on hyvin erilaisia. Haluamme nostaa koulutuksessa esiin sen, että jokaisen vapaaehtoisen antama pienikin aika on arvokasta, sanoo vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raita Karmavuo Tuusulan seurakunnasta.

Koulutus toteutetaan Tuusulan kunnan ja Tuusulan seurakunnan yhteistyönä. Kouluttajina toimivat Tuusulan kunnan viestintäpäällikkö Paula Miettinen, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen sekä Tuusulan seurakunnan vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Raita Karmavuo.

Koulutus on maksuton. Koulutuksen osallistujille tarjotaan kahvit ja pientä suolaista.

Koulutukseen voi ilmoittautua 3.4.2024 mennessä (Huom. uusi ilmoittautumisaika 15.8.2024 mennessä) osoitteessa:
www.lyyti.fi/reg/kuinkarekrytoinvapaaehtoisia24

Lisätiedot:
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen, Tuusulan kunta, 040 314 3018, minna.mielonen@tuusula.fi
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori, diakoni Raita Karmavuo, Tuusulan seurakunta, 040 535 7150, raita.karmavuo@evl.fi

Miten rekrytoin vapaaehtoisia -koulutus (huomaa muuttunut koulutuksen ajankohta)

Takaisin