Keusote tiedottaa: THL suosittelee koronan karanteeniajan lyhentämistä 10 vuorokauteen – karanteenin keskeyttäminen negatiivisella testituloksella ei vielä mahdollista

04.08.2021 klo 08.00

Keusote tiedottaa 3.8.2021: 

THL on muuttanut 2.8. suositustaan koronakaranteenin kestosta. Koronakaranteenin kesto on 10 vuorokautta. Muutos tulee voimaan Keusoten alueella 2.8. alkaen uusiin karanteenipäätöksiin. Suositus ei muuta aiemmin päätettyä karanteeniaikaa.

Joissakin erityistilanteissa pidempi karanteeniaika voi yhä olla perusteltu. Päätöksen ja harkinnan karanteenin kestosta tekee aina tartuntatautilääkäri tapauskohtaisesti.

THL:n uuden ohjeen mukaan kunnan tartuntataudeista vastaava lääkäri voi tehdä päätöksen karanteenin lopettamisesta negatiivisen testituloksen perusteella.

Sairaanhoitopiirit ja kunnat voivat itsenäisesti harkita, miten laajasti ne mahdollistavat tämän niin sanotun exit-testauksen. Tartuntatautilääkärimme Paula Kososen mukaan Keusoten alueella lyhentäminen ei ole vielä tällä hetkellä mahdollista, mutta toimintamallia järjestetään yhdessä sairaanhoitopiirin kanssa. Tiedotamme asiasta verkkosivuillamme, kun lyhentäminen on mahdollista.

Lisätietoa karanteenista ja eristyksestä THL:n sivuilta

Takaisin