Prinsessa palaa Kellokoskelle – ulkoilmaelokuvanäytös Kellokosken sairaalan pihalla 21.8.

04.08.2021 klo 13.40

Kellokoskella järjestetään ulkoilmaelokuvanäytös 21.8., jossa nähdään Prinsessa-elokuvaElokuva-pikniktapahtuma on yksi kuluvan vuoden osallistuvan budjetoinnin asukkaiden ideoista, jonka kellokoskelaiset äänestivät toteutettavaksi.  

Kellokosken sairaalaan tuotiin vuonna 1933 nainen, joka uskoi olevansa Englannin prinsessa. Skitsofreniaa sairastanut Anna Lappalainen (1896–1988) vietti sairaalassa 50 vuotta, ja hänen on sanottu luoneen ympärilleen lämpöä ja elämänmyönteisyyttä henkivää ilmapiiriä. 

Tuusulan kunnan osallistuvan budjetoinnin rahoitus tuo prinsessan takaisin Kellokoskelle lauantaina 21.8., kun entisen sairaalan puistoon pystytetyllä valkokankaalla nähdään Arto Halosen vuonna 2010 ohjaama Prinsessa. Tapahtumaan odotetaan myös tekijävieraita. Sen toteuttaa Pop Up Kino Helsinki. 

Elokuvan (K12tarina on sekä tosi että myös kuvaus psykiatrisen hoidon historiasta. Se tarjoaa mahdollisuudesta katsoa maailmaa uudesta näkökulmasta. Elokuva on kuvattu Kellokoskella. 

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Elokuva-piknik on yksi tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin toteutuksista Kellokoskella. Asukkaat antoivat tammikuisessa äänestyksessä elokuva-piknikille 317 ääntä ja 4 000 euroa. Asukkaat saivat äänestää myös näytettävästä elokuvasta. Äänestys järjestettiin heinäkuussa Tuusula-viikon aikana sähköisesti, myös puistokonsertissa sai äänestää. Prinsessa-elokuva voitti 99 äänellä. 

– Elokuvia on ehdotettu aiempinakin vuosina osallistuvassa budjetoinnissa ja nyt se sai iloksemme asukkailta riittävästi ääniä toteutuakseen. Elokuva-piknik voidaan toteuttaa saavutettavana ja kaikille avoimena tapahtumana osana 21.–22.8. vietettäviä Kellokosken Elokuvajuhlia, iloitsee kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen. 

Tapahtuma alkaa noin klo 20.30 ja elokuva pyörähtää käyntiin noin tuntia myöhemmin auringonlaskun jälkeen. Piknik-henkiseen tapahtumaan kannattaa ottaa mukaan viltti tai muu istuma-alusta. Esitys on tekniikaltaan elokuvateatteritasoa, valkokangas on suuri ja käytössä on elokuvateatteriprojektori. 

Esityksen järjestelyissä huolehditaan sekä osallistujien että myös järjestäjien turvallisuudesta. Tervetuloa tapahtumaan terveenä! 

Lisätiedot: 
Kulttuurija museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, p. 040 314 3456, ulla.kinnunen@tuusula.fi 
Yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi
 

 

Takaisin