Keusote tiedottaa: Uusi koulujen koronarokotekiertue käynnistyy viikolla 40 – vielä ei ole myöhäistä ottaa koronarokote

23.09.2021 klo 15.05

Kouluilla kiertävä koronarokoteauto starttaa uudelleen, ja toivottaa tervetulleiksi kaikki koronarokotuksen haluavat nuoret, myös heidät, jotka eivät vielä ole saaneet ensimmäistä koronarokotetta.  

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronarokotteet vaativat pääsääntöisesti kaksi rokoteannosta antaakseen tehokkaan suojan koronatautia vastaan. Vallitsevassa epidemiatilanteessa THL suosittaa koronarokotteiden annosväliksi 6–12 viikkoa.  

Valtaosalle 12 vuotta täyttäneistä pyritään tarjoamaan tehosterokote ennen syyslomaa. Kiertue etenee pääsääntöisesti samaan tapaan kuin ensimmäinen kiertue aloittaen toisen asteen oppilaitoksista edeten yläkouluihin.  

Ne 12 vuotta täyttäneet 6-luokkalaiset, joiden kouluilla kiertue ei pysähdy, ottavat tehosterokotteen oman koulun terveydenhoitajan ilmoittamana aikana tai Keusoten rokotuspisteillä ajanvarauksella tai walk in-tilaisuuksissa. 

Koulun rokotuspisteellä rokottautuminen on vain yksi vaihtoehto, ja kaikilla oppilailla/opiskelijoilla on mahdollisuus käydä rokotuksessa myös ajanvarauksella Keusoten rokotuspisteillä tai walk in-tilaisuuksissa. 

Tehosterokotteena käytetään pääsääntöisesti samaa valmistetta kuin ensimmäisenä rokotteena on annettu. Suosittelemme varaamaan rokotustilaisuuteen mukaan Kela-kortin, mutta sen kotiin unohtuminen ei estä rokotteen saantia. 

Lisätietoa rokotuskiertueesta Keusoten verkkosivuilta.

Takaisin