Roselius-Säätiön palvelutalojen asukkaiden hoidon turvaaminen

Aloite tehty:
15.06.2009
Aloitteen tekijä:
Korhonen Tuula
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Roseliussäätiön palvelutalojen asukkaiden hoidon siirtyminen kokonaisuudessaan kunnan kotihoidon palvelujen piiriin 1.7.2009.

Palvelutaloissa asuvien asukkaiden ja heidän omaistensa taholta on tullut esille suuri huoli palvelujen turvaamisesta. Taloissa asuu runsaasti hoitoa tarvitsevia vanhuksia, jotka ovat kokeneet turvalliseksi sen, että taloissa, etenkin Kellokoskella ja Jokelassa on päivisin paikalla tutut hoitajat, jotka pitkältä ajalta tuntevat asukkaat ja heidän tarpeensa. Nyt, kun palvelu siirtyy kunnan kotihoidolle, on huolena hoitajien vaihtuvuus ja kotihoidon resurssien riittävyys palvelujen turvaamiseksi. Sijaistarve on kotihoidossakin ollut suuri ja tulevaisuudessa valtakunnallisestikin ollaan huolissaan riittävän henkilöstön saannista vanhustenhoitoon.

Nähdäänkin tarpeellisena, että sosiaali- ja terveystoimessa suhtauduttaisiin kaukonäköisesti, tiukasta taloudellisesta tilanteesta huolimatta ja rekrytoitaisiin kunnan palvelukseen myös 3 määräaikaista lähihoitajaa, jotka työskentelevät Kellokosken ja Jokelan palvelutaloissa, heistä on 1 kokoaikainen ja 2 osa-aikaista.

Ruokahuollossa tapahtuu myös muutoksia ja siten olisikin tärkeää, että tutut hoitajat olisivat mukana tässä muutoksessa, se pehmentäisi arkipäivän muutostilanteessa. Keittiöhenkilökunta on myös ollut vuosien ajan tuttua asukkaille ja asiat ovat sujuneet hyvin, koska ruokailussakin jokaisella on omat tapansa ja tottumuksensa, nyt uuden yrittäjän myötä myös tämä henkilökunta vaihtuu. Kotihoidon henkilökunta tuntee kyllä taloissa asuvat vanhukset, koska ovat olleet osana hoidossa, kyse onkin siitä, että taloissa säilyisi edelleen ns. Vanha tuttu "vastuuhoitaja".

Talojen asukkaat ovat olleet tyytyväisiä saamaansa apuun ja hoitoon ja omaiset ovat tottuneet asioimaan tutun hoitajan kanssa, tiedon kulku puolin ja toisin on varmempaa, kun on sama hoitaja, luottamus asioiden sujumisesta on ensiarvoisen tärkeää asukkaille ja omaisille.

Palvelutason säilymisestä huolissaan olevien asukkaiden ja omaisten puolesta toivotaan pikaista aloitteen käsittelyä.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 15.6.2009 § 121: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 22.6.2009 § 373: Konsernipalvelujen henkilöstöhallinnon valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 17.8.2009 § 413: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 31.8.2009 § 130: Aloite käsitelty

Päätös

Päivitetty: 14.01.2010

« Takaisin