Liikenteenjakaja ja korotettu suojatie Jokelantielle Takojan kohdalle

Aloite tehty:
30.05.2016
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Saamani tiedon mukaan* Ihantolan alue kuuluu Kolsan koulunkäyntialueeseen. Alueella on paljon alle kouluikäisiä lapsia, joten lähivuosina sieltä lähtee liikenteeseen lukuisia pikkukoululaisia kohti Kolsaa. Koulumatka kulkee suurimmaksi osaksi kevyenliikenteenväylää, mutta suuri vaaranpaikka on Jokelantien ylitys Takojan kohdalla.
Jokelantie on erittäin vilkkaasti liikennöityi ja ajonopeudet siinä ovat suuria. Nopeusrajoitus Takojan kohdalla on 60 km/h, mutta erityisesti Hyvinkäältä tulevat ajavat usein Takojan kohdalla vielä lähes 80 km/h, sillä nopeusrajoituksen vaihtumiskohta on melko lähellä Takojaa. Tien ylitys nykyisellään on siis pienille koululaisille hyvin vaarallista.
Ehdotan, että Jokelantielle rakenneteaan liikenteenjakaja ja korotettu suojatie Takojan kohdalle koululaisten turvaksi. Ridasjärventiellehän tällainen rakennettiinkin vastikään Lepolan koululaisille, ja samaa turvaa toivoisimme myös Kolsan kouluun kulkeville.

*Tieto koulunkäyntialueista saatu Kolsan ja Lepolan päiväkodin johtajalta esiopetuspaikkaa hakiessa keväällä 2016.

Käsittelyvaiheet

30.5.2016: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
10.2.2017: liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse.

Vastaus

Jokelantien eli maantie 1421 on valtion vastuulla oleva väylä, minkä vuoksi sen kehittämiseen liittyvien toimenpiteiden osalta on syytä olla yhteydessä Uudenmaan elinkeino-, liikenne.- ja ympäristökeskukseen.

Päivitetty: 10.02.2017

« Takaisin