Suotien saneeraus

Aloite tehty:
13.03.2017
Aloitteen tekijä:
Mäki-Kuhna Mika
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Teen aloitteen koskien Suotien saneerausta. Mattilan alueella on viime vuosina korjattu vanhoja huonokuntoisia katuja, viimeksi Kaarnatie. Nyt toivon, että seuraavaksi ja tänä vuonna otetaan työn alle Suotie, joka on todella huonossa kunnossa routavaurioineen. Suotie on Mattilan etelä osan kokoajakatu ja on esimerkiksi lasten kouluväylä. Kadulta puuttuu kokonaan pyörätie ja aamuisin, varsinkin klo 8 aikoihin, se on todella ruuhkaantunut lasten takia. Onnettomuuksilta on onneksi vielä vältytty. Kun katu laitetaan kuntoon, tulee siihen tehdä toiseen reunaan korotettu kulku lapsille, kuten esimerkiksi risteävällä Multatiellä on.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 13.3.2017 § 42: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 14.3.2017: Kuntakehitys ja tekniikka toimialalle valmiteltavaksi
Tekninen lautakunta 16.5.2017 § 10
Kunnanhallitus 22.5.2017 § 267: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 1.6.2017 § 132: Aloite käsitelty

Vastaus

Suotie on noin 900 metrin kokoojakatu Mattilassa. Suotien katualueen leveys on 12 metriä. Suotie on ollut mukana Tuusulan liikenneturvallisuussuunnitelmassa 2013, silloin toimenpiteeksi on esitetty hidastetöyssyjen rakentamista kadun saneerauksen yhteydessä.

Tällä hetkellä kadun kunto on tyydyttävä. Katurakenteessa on painumia, jotka johtuvat laitosten (tele/sähkö) tekemistä alituksista ja ko. kaivantojen huonoista täytöistä.

Kadun jätevesiviemäri on jo saneerattu, vesijohtoa ei. Kadun kuivatus perustuu avo-ojiin eli sadevesiviemäröintiä ei ole. Vesijohto on rakennettu vuonna 1970, mutta se ei ole Tuusulan Veden saneerauslistalla, koska vesijohdossa ei ole ilmennyt vikoja/vuotoja ja vesihuoltosaneeraukset keskittyvät tällä hetkellä ennen vuotta 1970 tehtyihin putkilinjoihin.

Valtuusto on asettanut vuodelle 2017 tavoitteeksi saada Etelä-Tuusulan 100 uutta AO-tonttia myyntiin. Tämän vuoksi yhdyskuntatekniikan osaston täytyy hillitä investointikustannuksia karsimalla suunnittelusta saneerauskohteita. Valtuuston aloitteen myötä kunnallistekniikalla on työn alla yhtä aikaa useita uusien asuinalueen suunnitelmaa (Anttilanranta, Lahelanpelto II, Puustellinmetsä, Rykmentinpuiston keskusta, Monio, Kartano I) minkä vuoksi suunnittelu- ja rakennusresurssien kohdentaminen saneeraushankkeisiin ei ole lähivuosina mahdollista käyttö- ja investointimenojen hillitsemiseksi. Kunnossapito selvittää mahdollisuutta korjata asfalttimassalla pahimpia painaumia.

Päätös

Päivitetty: 02.08.2017

« Takaisin