Sahankulman/Tuusulantien risteyksen liikenne

Aloite tehty:
13.03.2017
Aloitteen tekijä:
Stenvall Raimo
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ruuhkien helpottamiseksi pitäisi saada Kilpailutien jatke jalkapallohallin nurkalta varuskunta-alueelle. Tällä pienellä tiemuutoksella saataisiin joustavuutta ja turvallisuutta harrastuksiin kulkeville. Toimisi varatienä ja mahdollistaa läpikulun. (paljon kulkua harrastuksiin mm. Keravalta, Järvenpäästä)

Aikanaan Tuusulan Messujen sekä Truck-festivaalien lisätienä toimi Valon pihankautta läpikulku. Nykyään tämä reitti ei ole mahdollista.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 13.3.2017 § 43: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 14.3.2017: Kuntakehitys ja tekniikka toimialan valmisteltavaksi

Kunnanhallitus 10.4.2017 § 155: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 8.5.2017 § 46: Aloite käsitelty

Vastaus

Urheilukeskuksen yleissuunnittelu ja asemakaavoitustyö on parhaillaan käynnissä. Yleissuunnitelmassa hahmotellaan urheilukeskuksen tulevaisuuden toimintoja ja niiden sijoittumista, joita tarkennetaan edelleen asemakaavatyössä. Urheilukeskuksen suunnittelun yhtenä keskeisenä lähtökohtana on toimintojen, reittien ja liikenteen sekä pysäköinnin suunnittelu siten, että alueen toimivuus sekä urheilun ja sisäisen liikkumisen turvallisuus varmistetaan. Tämä toteutetaan mm. rajaamalla autoliikennettä alueen laidoille ja painottamalla kävelyn ja pyöräilyn merkitystä ja yhteyksiä urheilukeskuksen keskeisillä alueilla.

Rykmentinpuiston ja Sulan osayleiskaavoituksen yhteydessä on laadittu laajempia liikennetarkasteluita ja näissä osayleiskaavoissa on tehty ratkaisuja liikenneverkon osalta, mm. urheilukeskuksen sisäänajojen ja Rykmentinpuiston yhteyksien osalta. Urheilukeskukseen on osoitettu Rykmentinpuiston kaavoissa kattavat kevyen liikenteen yhteydet Rykmentinpuiston ja Hyrylän suunnasta. Tällä pyritään edistämään kevyen liikenteen käyttöä ja vähentämään autoliikennettä ja sen aiheuttamia ruuhka-, ympäristö- ja turvallisuusongelmia. Sulan osayleiskaavassa on osoitettu alueen ajoneuvoliikenteen verkko, jonka kautta urheilukeskuksen ajoneuvoliikenteen on todettu olevan järjestettävissä. Urheilukeskuksen yleissuunnitelman yhteydessä laaditaan tarkemmat liikenteen toimivuustarkastelut ulosajoväylien osalta sekä normaalitilanteessa että suuremmissa yleisötapahtumissa ja näiden pohjalta suunnitellaan mahdolliset varareitit ja varapysäköintialueet suurten tapahtumien tarpeisiin.

Päätös

Päivitetty: 15.05.2017

« Takaisin