Suojatien liikennevalot äänettömäksi

Aloite tehty:
06.08.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Autoasemankadun kohdalla Koskenmäentien yli menevän suojatien valot pitävät kovaa "naksutusta". Ääni kuuluu selvästi vieressä oleviin asuntoihin. Ikkunaa ei voi pitää auki koska ääni häiritsee. Olisiko asialle jotain tehtävissä.

Käsittelyvaiheet

7.8.2017: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
9.8.2017: liikenneinsinööri Jukka-Matti Laakso vastannut sähköpostitse.

Vastaus

Yleisesti todeten suojatieliikennevalojen ääniopasteita ei lähdetä muuttamaan äänettömiksi. Liikennevalojen suunnittelua ja toteutusta ohjaa mm. Liikenneministeriön päätös tieliikenteen liikennevaloista (säädös 552/1990). Säädöksen 24 § määritellään jalankulkijoiden valo-opasteisiin liittyvien näkövammaisille tarkoitettujen ääniopasteiden toimintaperiaate. Suojatieliikennevalon ääniopaste ohjaa näkövammaista valo-ohjatun suojatien käyttäjää viestimällä äänimerkillä milloin suojatieliikennevalo on vihreä ja milloin punainen. Jos ääniopaste vaimennetaan äänettömäksi tai liikenteen aiheuttaman tai muun taustamelun kannalta ääneltään liian vaimeiksi, suojatieliikennevalot eivät toimi tarkoituksensa mukaisella tavalla.

Koskenmäentie-Autoasemankadun -liittymässä suojatieliikennevalojen ääniopasteet tarkastetaan ja ääniopasteiden ääni säädetään toiminnallisesti riittäväksi alkusyksyn aikana.

 

Päivitetty: 09.08.2017

« Takaisin