Hyrylän seudun ulkoisen ilmeen kohentaminen

Aloite tehty:
04.09.2017
Aloitteen tekijä:
Kuusisto Merja / Tuusulan Sosialidemokraattien valtuustoryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Hyrylän seudun ulkoista ilmettä kohennettava. Yleiset alueet ja tievarret Hyrylässä ja Riihikalliossa sekä niiden välisellä alueella olisi säännöllisen siistimisen tarpeessa:

1. Puiden hoitoa ja uusimista.
2. Pensaitten säännöllinen leikkaus ja muukin siistiminen.
3. Roskien keruu;

Niin Riihikalliossa kuin Hyrylässä on aikamoisesti karkki-, leipä ym. pusseja ja papereita niin teiden varressa kuin kauppojen/pikaruokapaikkojen edustalla. Riihikallio - Hyrylä välille kertyy paljon roskia tienvarsiin.

Aloite:

1. Kunta organisoi säännöllisen alueen siistimisen esim. pitkäaikaistyöttömiä työllistäen tai Kettusen toimesta tai Mutteri-talon työllisyyshankkeen toimesta

2. Kunta lisää teiden varteen roska-astioita erityisesti bussipysäkeille ja Tuusulanväylän varteen esim. tunnelien kohdalle

3. Kunta uusii kuolleet ja huonokuntoiset puut ja pensaat, jotka on kunnan toimesta istutettu

4. Kouluissa korostetaan aktiivisemmin jokaisen vastuuta ympäristön siisteydestä ja roskaamisen välttämisestä. Koulut järjestävät keväällä ja syksyllä ympäristön siivouspäivän

5. Aluetoimikunnan (esim. Riihikalliotoimikunta ja Hyrylätoimikunta) järjestävät siivoustalkoot keväällä ja loppukesällä yhteistyössä alueella toimivien yhdistysten kanssa. Alueella toimivat pikaruokapaikat voisivat esim. antaa alennusta palveluistaan talkoihin osallistujille.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 4.9.2017 § 171: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 5.9.2017: Kuntakehitys ja tekniikkaan valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 16.8.2022 § 94: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 29.8.2022 § 299: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 3.10.2022 § 123: Aloite käsitelty

Vastaus

1.      Roskien keruu on osana Tuusulan väylän ja Etelä-​Tuusulan kunnossapitourakoita.

2.     Tuusulan väylällä alikulkutunneleissa ja bussipysäkeillä on roska-​astioita,​ jotka on uusittu vuonna 2021. Uusien roska-​astioiden lisäämisen tarve arvioidaan tapauskohtaisesti. Roska-​astioiden sijainnit löytyvät kunnan karttapalvelusta osoitteesta: https://kartta.tuusula.fi/link/3ssct9 (Aineistot > Näytä aineisto > Viherpalvelu > Roska-​astiat)

3.     Kunnan omat työntekijät urakoitsijoiden kanssa huolehtivat viheralueiden säännöllisestä kunnossapidosta. Huonokuntoista kasvillisuutta poistetaan ja uusitaan vuosittain. Huonokuntoisista puista ja pensasta sekä hoitamatta jääneistä viheralueista voi antaa palautetta TuusInfoon.

4.    Siivouspäivien luomisesta voi olla yhteydessä suoraan kouluihin.

5.    Kunta tukee asukkaiden ja yhdistysten järjestämiä talkoita tilanteen mukaan tapauskohtaisesti esimerkiksi auttamalla roskien pois viennissä. TuusInfosta voi lainata roskapihtejä roskien keruuseen. Roskia keräävä tahon on mahdollista itse neuvotella paikallisten yritysten kanssa mahdollisesta roskankeruutapahtuman tukemisesta.

Päätös

Päivitetty: 19.10.2022

« Takaisin