Kauriintien leventäminen

Aloite tehty:
21.11.2017
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kauriintie on läpikulkutie peurantielle ja koko siihen osaan riihikalliota. Kauriintiellä on sen alussa pysäköitikielto toisella puolen jota ei noudateta laisinkaan. tällöin tie jää todella kapeaksi liikenteelle eikä siinä pysty kaksi ajoneuvoa kohtaamaan. näillekin autoille pitää kuitenkin löytää pysäköinti järjestettyä. Ehdotan että tietä levennetään alun kerrostalon osalta jotta pysäköinti voidaan turvallisesti tehdä vaarantamatta jalankulkua ja ajoneuvoliikenettä

Käsittelyvaiheet

24.11.2017: kuntakehityksen ja tekniikan toimialalle valmisteltavaksi
10.4.2018: Liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut sähköpostitse

Vastaus

Kauriintiellä on pysäköinti kielletty molemmilla puolella katua katuvälillä Pellavamäentie-Vasantie. Tästä huolimatta kyseiselle katuosuudelle pysäköidään säännöllisesti, mikä vaikeuttaa Kauriintien liikennöintiä ja huonontaa liikenneturvallisuutta. Kunnallisen pysäköinninvalvonnan käynnistyessä lähitulevaisuudessa tulee tilanne todennäköisesti helpottumaan tässäkin kohteessa.

 Kaavoitusvaiheessa on kiinteistöyhtiöt velvoitettu rakentamaan tonteillensa normien mukainen määrä pysäköintipaikkoja, jotta asukkailla olisi riittävästi pysäköintipaikkoja. Kunnan velvollisuus on suunnitella, rakentaa ja ylläpitää kadut. Jotta liikennöinti olisi sujuvaa ja turvallista, ei kadunvarsipysäköintiä sallita kaduilla/katuosuuksilla, joilla on merkittävä rooli välitettäessä asuinalueiden liikennettä päätieverkolle. Kunnan tehtävänä ei ole rakentaa ilmaista pysäköintitilaa yksityisten asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden käyttöön, minkä vuoksi Kauriintietä ei lähdetä leventämään.

Kunta ehdottaa, että asunto-osakeyhtiöt selvittävät omana työnään a) Ovatko kaikki taloyhtiöiden pihassa olevat P-paikat tehokkaassa käytössä ja b) Uusien pysäköintipaikkojen toteuttamismahdollisuudet kiinteistöjensä pihoissa.

 

Päivitetty: 10.04.2018

« Takaisin