Sähköautojen latauspaikkojen kartoittaminen

Aloite tehty:
29.01.2018
Aloitteen tekijä:
Koskela Henri / Kokoomuksen valtuustoryhmä
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kunta kartoittaa mahdollisuudet sähköautojen latauspaikoille taajamissamme, esim. virastotalojen, koulujen, uimahallin,kirjastojen, urheilukeskusten sekä yritysten yhteyteen sekä mahdollisiin investointeihin yhteistyökumppanit.
Latauspaikat tulisi huomioida myös asuntomessujen ja Monion yhteydessä sekä jatkossa kunnan kaavoituksessa.
Samalla tulee selvittää latauspisteiden investointikustannukset, lähtökohtaisesti niin, että latauskulut kohdistuvat käyttäjille.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 29.1.2018 § 12: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Johtoryhmä 30.1.2018: Kuntakehitys ja tekniikan valmisteltavaksi
Tekninen lautakunta 19.2.2019
Kunnanhallitus 25.2.2019 § 72: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 11.3.2019 § 30: Aloite käsitelty

Vastaus

Kaavoituksessa otetaan huomioon sähköautojen tarpeet, mutta varsinaisesti niistä ei kaavoissa määrätä. Kaavoitukselle se tarkoittaa varautumista muuntamoiden kokojen kasvuun. Erityisesti tontinluovutus- ja maankäyttösopimuksissa voidaan myös tarvittaessa kirjata toimenpiteitä, jotka ottavat huomioon sähköautot ja edistävät sähköautojen käyttöönottoa.

Hyrylän uimahallin pysäköintipaikalle on toteutettu yhdessä Fortumin kanssa julkinen sähköautojen latauspiste. Lähtökohtana on, että Rykmentinpuiston alueen kehittyessä alueelle toteutetaan lisää sähköautojen latauspisteitä osana Fortumin kanssa solmittua yhteistyösopimusta. Toteuttajien ja Carunan kanssa neuvotellen pyritään myös edistämään sähköautojen latauspisteiden yleistymistä yksityisissä rakennushankkeissa. Monion pihasuunnitelmaan voidaan sisällyttää latauspaikkoja.

Päätös

Päivitetty: 18.03.2019

« Takaisin