Bostoninkaaren pysäköinti

Aloite tehty:
18.02.2018
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Bostoninkaari on kokonaan merkitty pysäköintikieltoalueeksi, silti kadun varrelle pysäköidään. Myöskään kadun varrella olevilla asunto-osakeyhtiöillä on kovin vähän vieraspaikkoja tai ei yhtään.

Esitän, että kadun ja kevyenliikenteenväylän välissä oleva parin metrin viheralue muutetaan kadunvarsipysäköinniksi jollain pinnoitteella. Esim lyhytaikainen kiekkopysäköinti 8-20.

Käsittelyvaiheet

Liikennesuunnittelija Jouni Rintanen vastannut kirjeellä 22.2.2018

Vastaus

Kaavoitusvaiheessa on kiinteistöyhtiöt velvoitettu rakentamaan tonteillensa normien mukainen määrä pysäköintipaikkoja, jotta asukkailla olisi riittävästi pysäköintipaikkoja. Kunnan velvollisuus on suunnitella, rakentaa ja ylläpitää kadut. Jotta liikennöinti olisi sujuvaa ja turvallista, ei kadunvarsipysäköintiä sallita kaduilla, joilla on merkittävä rooli välitettäessä asuinalueiden liikennettä päätieverkolle. Kunnan tehtävänä ei ole rakentaa ilmaista pysäköintitilaa yksityisten asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden käyttöön.

Esitän, että asunto-osakeyhtiöt selvittävät omana työnään a) Ovatko kaikki taloyhtiöiden pihassa olevat P-paikat tehokkaassa käytössä ja b) Uusien pysäköintipaikkojen toteuttamismahdollisuudet kiinteistöjensä pihoissa.

 

 

Päivitetty: 26.02.2018

« Takaisin