Liikuntaseteli 70-plus kuntalaisille

Aloite tehty:
02.03.2018
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdotan, että 70-vuotiaasta alkaen tuusulalaisille vuosittain annetaan liikuntaseteli, jonka voi käyttää haluamaansa liikuntaan, kunnan, kansalaisopiston..... järjestämään.

Tällä tavoin ikääntyviä liikkumaan aktivoiden monta lääkärissäkäyntiä ja lääkereseptiä voidaan eliminoida.

Käsittelyvaiheet

7.3.2018: Kasvatus- ja sivistystoimeen/ liikuntapalveluille valmisteltavaksi
20.3.2018: Vapaa-aikapalveluiden päällikkö Risto Kanervalle valmisteltavaksi
14.10.2022: Vastaus aloitteen jättäjälle sähköpostitse

Vastaus

Sivistyksen toimialueen vastaus aloitteeseen: 

Ikääntyvien liikkumisen edistäminen ja aktiivisuuden tukeminen ovat kannatettavia tavoitteita. Vapaa-aikapalveluilla on 36 ikäihmisille suunnattua liikuntaryhmää, joista moni soveltuu myös kuntouttavaan toimintaan ja pitkäaikaissairauksienkin hoitoon. Tuusulassa ikääntyvälle väestölle on tarjolla mm. vesijumppia, kuntosaliryhmiä ja erilaisia kuntojumppia. Lisäksi järjestetään maksuttomia tuolijumppia ikäihmisten palveluiden lähettyvillä. Uimahallin tuotevalikoimassa on 70+ -uintiranneke, jonka saa käyttöönsä edullisesti. 

Tuusulan opisto järjestää lisäksi erilaisia liikuntamuotoja, joista monet soveltuvat hyvin ikäihmisille. Esim. Tuolijooga, muistijooga, asahi, sekä seniori- ja lavatanssi.  

Tuusulan kunnan ja Tuusulan Opiston ryhmät ovat vertailussa muihin alueen kuntiin nähden edullisia, mikä vähentää kynnystä osallistua ja olla mukana. Myös kulttuuripalvelut järjestää toimintaa ikääntyville, etenkin Kulttuurinen vanhustyö -hankkeen varoin.  

Tuusulan kunta ei ole ottamassa käyttöön liikuntaseteliä yli 70-vuotiaille mutta kehittää ja tukee ikäihmisten liikunta- ja kulttuuripalveluiden järjestämistä Tuusulassa. 

Päivitetty: 14.10.2022

« Takaisin