Ruotsinkylän koulun laajennus

Aloite tehty:
12.10.2009
Aloitteen tekijä:
Ruotsinkylän kyläyhdistys ry, Myllykylän Mylly ry ja Ruotsinkylän asukkaat, n. 200 allekirjoittajaa
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Me allekirjoittaneet kyläläiset haluamme ilmaista syvän huolemme Ruotsinkylän koulun laajennushankkeen siirtämisestä tulevaisuuteen.

Ruotsinkylän koulun laajennuksen tarve on akuutti ja monitahoinen.

1. Koulussa on oppilaita tällä hetkellä 176, vaikka koulun kapasiteetti on mitoitettu 150 oppilaalle. Koulu on ahdas ja tilapäiseksi tarkoitetut luokkatilat ovat käytössä.

2. Menneinä vuosina Ruotsinkylän koulun perinteiseltä oppilaaksiottoalueelta olisi tullut kouluun 30-40 uutta oppilasta. Näistä lapsista ei ole voitu eikä voida tulevaisuudessakaan ottaa koulun oppilaiksi kuin osa tilanpuutteen takia. Oppilaaksiottoalueen kaventuessa etelään päin samasta perheestä tulevat lapset ovat joutuneet ja voivat edelleen joutua eri kouluihin.

3. Puukoulu, joka on rakennettu 1800-luvun lopulla, on ollut seitsemän vuotta tilapäisluvalla opetuskäytössä eikä se vastaa nykyisiä koulutilojen laatuvaatimuksia.

4. Liikuntasali. joka on kooltaan 100 m² on nykyisille oppilasmäärille täysin alimittainen. Oppilasryhmien kokoon nähden selkeästi alimitoitetussa liikuntasalissa opetussuunnitelman mukaisen liikuntatunnin järjestäminen on mahdotonta, koska oppilailla ei ole tarpeeksi tilaa liikkua.

5. Lasten ja nuorten liikunnan harrastaminen vapaa-ajalla on myös hyvin rajoitettua ohjatun toiminnan aikana koulun liikuntasalissa.

6. Liikuntasali ei pienen kokonsa takia sovellu mm. joulu- tai kevätjuhlien järjestämiseen niin, että vanhemmatkin voisivat olla osallisina lasten tärkeimmissä juhlissa. Erilaisia oppilaille tarkoitettuja tilaisuuksia ei ole voitu järjestää esiintymislavan puutteen takia, koska esiintyjille ei ole salissa tilaa yhtä aikaa yleisön kanssa. Myös koulun perinteikäs kuoro pitää konserttejaan ilman asianmukaista esiintymislavaa.

7. Teknisen työn tila on pieni ja epäkäytännöllinen. Tolpat rajoittavat liikkumista ja näkyvyyttä. Purunpoistojärjestelmä on väärin sijoitettu ja vaatii remontin.

Ruotsinkylän koulun laajennussuunnitelmien aloittamista sekä koko hankkeen toteutusta tulisi kiirehtiä. Ruotsinkylän koulun laajennussuunnitelmien ja tulevan laajennuksen tulee vastata todelliseen oppilasmäärään mitoitettua luokkatilatarvetta. Lisäksi koulussa tulee olla täysimittainen liikuntasali esiintymislavalla. Myös vapaa-ajan toimijat, kuten lasten ja nuorten liikuntakerhoja sekä aikuisten liikuntatoimintaa järjestävä Myllykylän Mylly ry, tarvitsevat liikuntatilat, jossa mielekäs ja monipuolinen liikunnan harrastaminen olisi mahdollista.

Me allekirjoittaneet edellytämme, että te kunnan päättäjät otatte huomioon Ruotsinkylän koulun luokkatilojen sekä liikuntasalin ahtauden ja ryhdytte toimimaan laajennuksen puolesta Tuusulan kunnan investoinneista päätettäessä.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 12.10.2009 § 150: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi.
Kunnanhallitus 19.10.2009 § 546: Kasvatus- ja sivistystoimialalle valmisteltavaksi
Kasvatus- ja koulutuslautakunta 25.01.2011 § 4: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 14.2.2011 § 82: Ehdotus valtuustolle
Kunnanhallitus 21.3.2011 § 38: Aloite käsitelty

Päätös

Päivitetty: 24.05.2011

« Takaisin