Yleisöluisteluvorojen järjestäminen tarkoituksenmukaisesti

Aloite tehty:
07.12.2009
Aloitteen tekijä:
Lindberg Arto
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Kunnan järjestämät yleisöluisteluvorot kuntalaisten käyttöön tarkoituksenmukaisesti
Yleisöluisteluvoroja on kahdenlaisia, ”mailattomia” ja mailavuoroja.

Mailavuorojen tarkoitus on antaa pienelle mailaharjoittelullekin yleinen mahdollisuus. Mailavuorolla on ehdoton lämärikielto.

Mailavorolla Hyrylässä ei kuitenkaan välitetä moisesta rajoitteesta. Ongelmana on, ettei jäälle ole mitään asiaa junioreilla tai niillä, jotka vähänkin omaavat itsesuojeluvaistoa.

Esitän aloitteena, että mailavuorot lopetetaan ja muutetaan mailattomiksi yleisöluisteluvuoroksi tai kunta järjestää riittävän valvonnan mailavuoron ajaksi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 7.12.2009 § 182: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 14.12.2009 § 667: Liikuntapalveluihin valmisteltavaksi
Liikuntalautakunta 02.02.2010 § 8: Ehdotus kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle
Kunnanhallitus 15.02.2010 § 86: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 22.3.2010 § 30: Aloite käsitelty

Vastaus

Hyrylän ja Kellokosken jäähalleissa on osoitettu vuorot yleisöluisteluun il-moitettujen kellonaikojen puitteissa. Aloitteessa viitataan oikein mailavuorojen sisältöön. Kyseessä on vuoro, jolla voi luistella/harjoitella mailan kanssa ja vuoroilla on ehdoton lämärikielto.

Liikuntalautakunnan tavoitteena on ylläpitää molempia yleisöluisteluvuoroja mutta lasten turvallisuuden takia lämärikieltoon tulee suhtautua erittäin va-kavasti.

Liikuntapalvelujen henkilöstö ei pysty yksin vastaamaan yleisöluisteluvuoro-jen valvonnasta. Sääntöjen noudattaminen edellyttää puuttumista ei toivottuun toimintaan vuoron aikana ja paikalla olevat aikuiset ja vanhemmat tuovat siihen parhaimmillaan merkittävää apua.

Liikuntatoimi on sopinut Tuusulan Ringette ry:n kanssa mailavuorojen lisä-valvonnasta korvausta vastaan ja lisännyt mailavuoroja koskevia ohjeita lii-kuntapalvelujen nettisivulle ja jäähallille. Valvontaa järjestetään toistaiseksi ja sen vaikutuksia seurataan kevään 2010 aikana. Tehtyjä toimenpiteitä ja kokemuksia arvioidaan kauden päätyttyä.

Päätös

Päivitetty: 26.03.2010

« Takaisin