Liikennepuiston perustaminen Tuusulaan, aloite

Aloite tehty:
11.12.2023
Aloitteen tekijä:
Annika Lappalainen / useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Valtuustoaloite Liikennepuiston perustamiseksi Tuusulaan

Liikennepuistot ovat lasten ja lapsiperheiden suosittuja ajanviettopaikkoja, joissa lapset saavat opetella liikennesääntöjä ja liikenneturvallisuutta liikunnallisin menetelmin. Tuusulan kuntastrategian tavoitteena on mm. hyvinvoinnin edellytysten kehittäminen, arjen ja lähiympäristön turvallisuuden varmistaminen, osallistumisen ja elinikäisen oppimisen kehittäminen sekä upeiden ja uudistuvien mahdollisuuksien tarjoaminen vapaa-aikaan. Liikennepuistot ovat kaikille saavutettavissa olevia matalan kynnyksen paikkoja kohdata ja harrastaa.

Liikennepuisto Tuusulassa tarjoaisi lapsiperheille puitteet yhteisölliseen toimintaan, kohtaamiseen, leikkiin ja liikkumiseen. Se tukisi varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen liikennekasvatusta ja toimisi oppimisympäristönä varhaiskasvatukselle ja kouluille. Liikennepuisto tarjoaisi myös mahdollisuuksia nuorten kesätyöllistämiselle.

Liikennepuisto lisäisi Tuusulan vetovoimaa myös matkailun näkökulmasta, sillä Tuusulan ympäryskunnissa ei ole liikennepuistoja. Hanketta voi myös tarkastella mahdollisten yritysyhteistyökumppanuuksien kautta.

Liikennepuiston sijaintia voisi tarkastella esimerkiksi Urheilukeskuksen yleissuunnitelman seuraavan päivityksen tai muun aluesuunnittelun yhteydessä. Urheilukeskuksessa olisi valmiiksi Kunnan omistuksessa olevia paikkoja hankkeen toteuttamiseksi, sekä esimerkiksi valmista pysäköintitilaa. Liikennepuisto toimisi myös osana liikkumista edistävää kokonaisuutta.

Me allekirjoittaneet esitämme, että Tuusulan käynnistää liikennepuistohankkeen suunnittelun.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 11.12.2023 § 183: Aloite vastaanotettu
Johtoryhmä 12.11.2023: Kunnan johdon valmisteluun

Päivitetty: 15.12.2023

« Takaisin