Koirapuisto Lahelaan, aloite

Aloite tehty:
15.04.2024
Aloitteen tekijä:
Laura Vaarnas / useat muut valtuutetut
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Vireillä

Lahelaan on toivottu koirapuistoa jo ikuisuus ja ehdotuksia sekä aloitteitakin on aiheesta tehty lukuisia vuosien varrella. Tässä vielä yksi kustannustehokas ratkaisuehdotus: Lahelanrinteessä Saniaisentien päässä  on vanha kunnan omistama lähes täysin käyttämättömänä oleva iso hiekkakenttä, jossa olisi jo fasiliteetit  kohdallaan koirapuistoa varten:

-Hiekkakenttä olisi valmiiksi riittävän hyvä pohja koirapuistolle.   
-Hiekkakentällä on tilaa niin paljon, että siihen samalle kentälle sopisi myös pysäköintialue ja tilaa jäisi vielä leikkipaikalle ja urheilu-/jalkapallokentällekin siihen kohtaan, missä jalkapallo maalit nyt ovat.   
-Tällä hiekkakentällä on valaistus jo valmiiksi ja aurattu tie perille asti, jolloin koirapuiston roska-astian tyhjennyskin jäteautolla onnistuisi.   

​​​​​​​Esitän, että otetaan tämä nyt minimikäytöllä oleva alue hyötykäyttöön ja tehdään tästä pienellä vaivalla, nopealla aikataululla ja kohtuukustannuksilla koirapuisto Lahelaan, jossa koiria on paljon ja koirapuistolle todella suuri kysyntä.

Ehdotuksesta on käyty asukkaiden kanssa keskustelua sosiaalisessa mediassa (Facebookin Lahela -ryhmässä  17.3.2024), jossa idea sai pääosin positiivisen vastaanoton.  

Ehdotan, että Tuusulan kunta rakentaa nopealla aikataululla koirapuiston hyödyntäen tätä valmista paikkaa, joka on nyt 99% ajasta tyhjillään vailla käyttöä. Kenttä on niin iso, että olisi kiva, jos se jatkossa palvelisi sopivasti jaoteltuna useampaa käyttäjäryhmää: lapsia, ulkoilijoita, urheilijoita ja jopa koiranomistajia paremmin kuin nyt. 
  
​​​​​​​Hyrylän keskustassa entisen kunnantalon tontille saatiin ripeästi tehtyä alue autojen pysäköintiä varten. Samaa ripeyttä toivoisin näkeväni Lahelan koirapuiston edistämisessä ja paljon pienemmällä budjetilla.   

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 15.4.24 § 49: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi

Päivitetty: 16.04.2024

« Takaisin