Mattila - Jukolansuora - Pörkiontie (KERAVA), kevyenliikenteen väylä

Aloite tehty:
05.05.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Taustaa:
Jukolankaari - Jukolansuora alueelle on muuttanut viime vuosina satoja ihmisiä. Tämä on lisännyt ennestään vilkkaan Jukolantien liikennemääriä ja kulkeminen Keravan suuntaan on vaikeutunut, koska Jukolantieltä puuttuu turvallinen kevyen liikenteen yhteys Keravalle.

Ongelmat nykyisin: Monet lapset liikkuvat harrastuksiin Keravalle (es. Killan koulu), jolloin puuttuva yhteys tekee liikkumisen turvattomaksi Killan suuntaan. Samoin muu jalan / pyörällä tapahtuva liikkuminen Keravan keskustan ja aseman suuntaan on kasvanut mm. työmatkaliikenteen kautta.
Nykyiset yhteydet eivät ole toimivia, koska ne ovat liian pitkällä luonnollista kulkemista varten (n. 200 m ehdotetusta paikasta). Nykyistä Jukolantie - Nahkuripolku yhteyttä käyttävät toistuvasti moottoriajoneuvot ja Jukolantie-Sarvimäentie yhteys on turvaton, huonopintainen tieura, jota hoidetaan vaillinaisesti.

Ehdotus: Rakennetaan Jukolansuoran kohdalle suojatie Jukolantien yli ja n. 20-30 metriä pitkä kevyen liikenteen väylä Pörkiontielle, joka mahdollistaa turvallisen liikkumisen Tuusulan ja Keravan välillä. Keravan puolella on valmis kevyen liikenteen väylä Killan koulun kautta Keravalle, joten tämä on luonnollinen jatke nykyiseen kävelytieverkostoon.

Kustannukset: Perustamiskustannukset ovat hyvin pienet, koska ehdotettu kävelytie olisi maksimissaan vain 30 metriä pitkä. Pensaiden raivaus, kävelytien perustaminen (n.20-30 metriä) ja suojatien rakentaminen. Jukolantiellä ja Pörkiontiellä on olemassa katuvalot, joten lisävalaistusta ei tarvita.

Käsittelyvaiheet

6.5.2010: Tekniseen toimeen valmisteltavaksi
6.5.2010 Petri Juholalle valmistelua varten
1.10.2013 Suvi Niemi vastannut kirjeitse

Vastaus

Jukolansuoralta lähtee useita kevyen liikenteen väyliä Keravan Killan alueen suuntaan (Nahkurinpolku, Sarvimäentien, Tuusulantie). Ehdottamanne uusi kevyen liikenteen väylä tulisi sijoittumaan Keravan kaupungin puolelle, joten päätös väylän rakentamisesta kuuluu Keravalle.

Tuusulan kunnalla ei ole mahdollisuuksia rakentaa väyliä naapurikuntien puolelle. Yhteydet Mattilan alueelta Keravan keskustaan ja Killan koululle ovat kokonaisuutena tarkasteltuna hyvät.

Päivitetty: 01.10.2013

« Takaisin