Nuorisotoimen palveluita Kirkonkylän-Mattilan alueelle

Aloite tehty:
17.05.2010
Aloitteen tekijä:
Kervinen Sanna
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan nuorisotoimen palvelut tavoittavat melko hyvin tuusulalaiset nuoret. Etelä-Tuusulassa haasteena ovat Kirkonkylän ja Mattilan alueet, jonne palveluita kuitenkin kaivataan nykyistä enemmän. Parin vuoden takaisen valtuustoaloitteen pohjalta selvitettiin yhteistyömahdollisuuksia Keravan kanssa. Yhteistyötä ei kuitenkaan syntynyt.

Esitän valtuustoaloitteena, että nuorisopalveluissa tulee tehdä suunnitelma toiminnan ja palveluiden järjestämiseksi nuorille Kirkonkylän ja Mattilan alueella kunnan omana toimintana. Yhteistyötä tulee kuitenkin luonnollisesti tehdä tuusulalaisten järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa. Aloitetta tulee valmistella yhteistyössä nuorisovaltuuston kanssa.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 17.5.2010 § 60: kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 24.5.2010 § 268: Nuorisopalveluihin valmisteltavaksi
Nuorisolautakunta 19.10.2010 § 52: Ehdotus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 01.11.2010 § 499: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 15.11.2010 § 128: Aloite käsitelyt

Vastaus

Nuorisovaltuuston lausunto aloitteeseen:

17. toukokuuta 2010 Sanna Kervinen jätti valtuustoaloitteen siitä, että nuori-sopalveluissa on tehtävä suunnitelma toiminnan ja palveluiden järjestämiseksi Kirkonkylän, Mattilan ja Rantatien alueilla asuville nuorille kunnan omana toimintana. Palveluiden saatavuus alueilla nuorisotaloverkoston tavoittamat-tomuuden takia on koettu puutteelliseksi. Ongelman ratkaisemiseksi on mie-titty muun muassa uuden nuorisotalon rakentamista.

Nuorisovaltuuston kannan mukaan alueille ei tule rakentaa uutta nuorisotilaa, vaan palveluita on kehitettävä muilla tavoin. Nuorisotoimi yhdessä tuusula-laisten järjestöjen ja vapaaehtoisten kanssa voisi järjestää alueella toimintaa jo olemassa olevissa tiloissa ja myös ulkona esimerkiksi graffitiseinän tai musiikkitapahtuman muodossa.

Haluamme tuoda esille myös mahdollisuuden palkata uusi nuorisotyöntekijä toimimaan tuolle alueelle. Tämän lisäksi on pidettävä mielessä uuden nuori-sotilan tarve tulevalla Rykmentinpuiston asuinalueella sekä joukkoliikenteen kehittäminen palveluiden tuomiseksi paremmin nuorten ulottuville.

Nuorisovaltuusto haluaa siis Kirkonkylän, Mattilan ja Rantatien alueille uu-den nuorisotilan sijaan muuta toimintaa ja panostusta joukkoliikenteeseen sekä Rykmentinpuistoon.

Päätös

Päivitetty: 04.01.2011

« Takaisin