Ruotsinkylän koulun korjaus ja laajennus

Aloite tehty:
17.05.2010
Aloitteen tekijä:
Ruotsinkylän Koti ja Koulu ry / Kuusisto Merja
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ruotsinkylän koulu on korjattava ja laajennettava välittömästi.

Ruotsinkylän Koti ja Koulu ry vaatii Ruotsinkylän koulun peruskorjausta ja laajennusta. Lisäluokkia on saatava lisää, jotta kaikilla sopivan kävelymatkan päässä asuvilla on mahdollisuus päästä lähikouluunsa. Puukoulu on tutkittava huolellisesti, ja korjattava siihen kuntoon, että sinne saadaan palautettua tilat käsityöluokalle ja iltapäiväkerholle. Nykyaikaiset ja riittävät koulutilat sekä liikunta- ja juhlasalin laajennus ovat oppilaiden, opettajien kuin myös vanhempien ensisijainen vaatimus.

Ruotsinkylän koulun vetovoimana on tiivis kouluyhteisö, jossa lapset, vanhemmat ja koulun henkilökunta tuntevat toisensa ja toimivat yhdessä kouluyhteisön parhaaksi. Sopivan pituiset koulumatkat mahdollistavat kulkemisen kävellen tai pyörällä, jolloin liikunnan tuomat hyödyt lasten terveydelle edistävät oppimista ja koulussa jaksamista. Koulun piha on iso ja monimuotoinen, joka houkuttelee liikunnallisiin ja luoviin välituntileikkeihin.

Jotta opetuksen laatu pysyisi hyvänä, on opettajilla oltava käytössään hyvään opetustyöhön tarvittavat riittävät resurssit. Perusedellytys on riittävät, terveelliset, turvalliset koulutilat, joissa opetussuunnitelmien mukaiset tavoitteet on mahdollista saavuttaa tehokkaasti.

Ruotsinkylän koulun korjaaminen ja laajentaminen on sijoittamista pitkälle tulevaisuuteen. Monelle Ruotsinkylään ja Etelä-Lahelaan muuttaneiden perheiden asuinpaikan valinnan kriteerinä on ollut lähellä oleva Ruotsinkylän koulu. Ruotsinkylän ja Lahelan suosio asuinpaikkana tulee säilymään, koska alueelta on hyvät tieyhteydet Helsingin, Espoon ja Vantaan suurin työpaikkakeskittymiin.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 17.5.2010 § 68: kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 24.5.2010 § 275: kasvatus- ja sivistystoimialan valmisteltavaksi
Kasvatus- ja koulutuslautakunta 10.12.2010 § 106: Ehdotus kunnanhallitukselle
Kunnanhallitus 11.1.2011 § 14: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 21.3.2011 § 37: Aloite käsitelty

Päätös

Päivitetty: 24.05.2011

« Takaisin