Linjamäen koulun säilyttäminen alakouluna

Aloite tehty:
14.06.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Vetoamme valtuustoon, kunnanhallitukseen ja KASKO-lautakuntaan, että Linjamäen koulu säilytetään oman alueensa lasten alakouluna, kuten valtuusto on toistuvasti linjannut. Vastustamme jyrkästi palveluverkkosuunnitelmassa esitettyjä suunnitelmia ottaa Linjamäen koulun tiloja päivähoitokäyttöön. Linjamäen koulun tilat ovat nykyisellään täydessä käytössä, kun niissä toimii kaksi opetusryhmää ja eskariluokka.

Perustelumme ovat seuraavat:

1
Valtuusto on tehnyt periaatepäätökset siitä, ettei kouluja lakkauteta ja opetusryhmiä suurenneta.

2
Ruukin alakoulun opetusryhmiä ei saa suurentaa ja siten heikentää oppimisen mahdollisuuksia. Ruukki on jo nyt Tuusulan suurin alakoulu. Linjamäen koululaisten siirto Ruukkiin suurentaisi pysyvästi opetusryhmiä liian suuriksi. Uusia opetusryhmiä Ruukkiin ei ilmeisesti ole tarkoitus perustaa eikä niitä nykytiloihin mahdukaan.

3
Hyvin toimivaa ja kylälle elintärkeää Linjamäen yksikköä ei saa ajaa alas lyhytnäköisten säästöjen vuoksi. Koulun tilat ovat nyt täydessä käytössä, kun siellä on esikoululuokka. Palveluverkkosuunnitelman mukainen koulun kuristaminen Linjamäessä toisi vain muutaman vuoden lykkäyksen Roinilanpellon päiväkodin rakentamiseen, silti päivähoidon tarpeet ovat suurimmat juuri Kellokosken keskustassa. Palveluverkkosuunnitelmassa varaudutaan myös siihen, että koulutilojakin pitäisi rakentaa Roinilanpellon päiväkodin yhteyteen. Käytännössä tämä voisi tarkoittaa, että alaluokkien koulu lakkautettaisiin Linjamäestä ja rakennettaisiin muutaman vuoden päästä Roinilanpellon päiväkodin yhteyteen.

4
Linjamäen koulun juuri remontoitujen tilojen ja pihan muuttaminen kokopäivähoitoon soveltuviksi sekä koululaisten kyyditseminen Ruukkiin toisivat merkittäviä kustannuksia kunnalle. Päivähoitolasten kyyditseminen Kellokoskelta Linjamäkeen puolestaan lisäisi kuljetusmatkaa ja kuljetuskustannuksia perheille.

5
Valtuusto on käsitellyt Linjamäen koulua vuosittain budjettinsa yhteydessä ainakin vuosina 2002, 2003, 2004, 2005 ja 2006. Jokaisella kerralla valtuusto on linjannut koulun jatkavan. Samaa on osoittanut koulun remontointi vuonna 2007 nimenomaan koulukäyttöön 700 000 eurolla.

6
Remontin jälkeen luottamus koulun tulevaisuuteen on ollut monelle perheelle painava syy valita juuri Linjamäki asuinpaikakseen ja sen alakoulu lastensa kouluksi. Tätä vahvistaa mm. ensi syksyn uusien ekaluokkalaisten suuri määrä, 13-14. Oppilasmäärää arvioitaessa ei eskariryhmää saa jättää huomiotta. Samoin on syytä muistaa, että ennen koulun muuttamista 4-luokkaiseksi se vastasi oppilasmäärältään mm. Tuomaalan koulua.

Syvä toivomuksemme on, että kunnan virkamiesten ja koulutoimen Linjamäen kouluun kohdistuva jatkuva pompottelu ja tulevaisuuden uhkaaminen vihdoin päättyisi.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 14.6.2010 § 82: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 21.6.2010 § 332: Ehdotus valtuustolle
Valtuusto 6.9.2010 § 97: Aloite käsitelty

Vastaus

Kyläkouluverkosto Tuusulassa säilytetään edelleen tälläkin valtuustokaudella eikä sen muuttamista tämän valtuustokauden aikana suunnitella ja Linjamäen koulun toiminta pysyy nykyisellään.

Päätös

Päivitetty: 13.09.2010

« Takaisin