Hyökkälän kouluruokailu

Aloite tehty:
01.09.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Ehdottaisin, että jokaiselta hyökkälän koulun oppilaalta perittäisiin 0,50 €/koulupäivä ruokarahaa. Niin ruokaa riittäisi jokaiselle koululaiselle ja ruuan laatua saataisiin paremmaksi.

Käsittelyvaiheet

3.9.2010: Ruokapalveluiden valmisteltavaksi
24.9.2010: Aloite käsitelty

Vastaus

24.9.2010:
Perusopetuslain 31 §:n mukaan opetukseen osallistuvalle on annettava jokaisena työpäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu, täysipainoinen maksuton ateria. Näin ollen kunta ei voi periä oppilailta ruokarahaa.

Kouluissa ruoka on oppilaan vapaasti annosteltavissa linjastoista. Annoskokoja ei ole paitsi joillekin kappaletavaroille. Pihvien, pyöryköiden, hedelmien yms. riittävyyden takaamiseksi niille on määritelty kappalemäärä. 
Hyökkälän koulun rehtorilta ja keittiöhenkilökunnalta pyytämäni selvitysten mukaan ruoka ei ole loppunut kesken.
Joskus on saattanut käydä niin, että keittiöhenkilökunnan ollessa täydentämässä ruokaa jakelulinjastoon, oppilaat eivät ole malttaneet odottaa vaan lähteneet pois olettaen ruuan loppuneen.

Kouluissa on kuuden viikon kiertävä ruokalista, joka on luettavissa kunnan nettisivuilla. Ruokalistat laaditaan ruokalistatiimissä, johon kuuluvat kunnan ravitsemispäälliköt ja ruokapalveluohjaaja. Ruokalistatiimissä suunnitellaan ruokalistat ja käsitellään ruokailijoiden toiveita. Oppilaat ja opettajat voivat halutessaan osallistua tiimiin mukaan ruokalistaa kehittämään.
Ruokien laatua parannetaan jatkuvasti. Laatu turvataan hyödyntämällä reseptien teossa tietokoneohjelmaa, joka laskee mm. ravintoarvot. Otamme omavalvontaohjeen mukaisesti laboratorionäytteet ruuasta, mittaamme lämmöt ja suolapitoisuudet valmiista ruuasta.

Toivomme, että oppilaat tai heidän vanhempansa ottavat ruokapalvelun henkilökuntaan yhteyttä heti kun ongelmia ilmenee. Yhteystiedot löytyvät kunnan nettisivuilta.
Oppilaiden vanhemmat ovat sovittaessa tervetulleita maistamaan tarjoamaamme ruokaa.

Lisätietoja antaa ruokapalvelupäällikkö Irja Roine.

Päivitetty: 24.09.2010

« Takaisin