Kunnan omaisuuden myyminen

Aloite tehty:
23.11.2010
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Keski-Uusimaa lehdessä 14.11. 2010 keltainen keskari osastolla kerrottiin biljardipöydästä, jonka kunnan työntekijä oli myynyt pilkkahinnalla toiselle kunnan työntekijälle. Sivistystoimenjohtaja Esa Ukkola oli ensin kiistänyt koko asian, mutta sitten todennut, että näin ei voi menetellä ja että biljardipöytä tulee takaisin.

Saamani tiedon mukaan kunnan omaisuuden myynti pimeästi ei ole yksittäinen tapaus vaan sitä on tapahtunut aikaisemminkin, jopa samojen tahojen toimesta kuin nyt.

Kun viranomaisilla ja jopa lehdistöllä on tiedossa kuka on myynyt laittomasti kunnan omaisuutta ja jopa ostajakin on tiedossa, niin ei voi kun hämmästellä, että asiaan ei puututa vaan jopa väärintekijöitä suojellaan. Puolueuskollisuus näyttää menneen aivan liian pitkälle.

Kun kyseessä on selvästi useasta väärinkäytöksestä mieleen tulee erilaisia vaihtoehtoja rikosnimikkeistä: varastaminen, kavallus, petos, rikoksen peittely, rikoksen suosiminen, kätkemisrikos, virka-aseman väärinkäyttö jne. Kun kyse ei ole yksittäistapauksesta tekee se asiasta entistä vakavamman. Voi myös kysyä onko kyseessä järjestäytynyt liiga jota ”kummisedät” suojelevat.

Tämä kaikki tulee mieleen kun mitään ei tapahdu ja asioita vaan hyssytellään. Kunnassa on olemassa myös tarkastuslautakunta, mutta sekään ei katso aiheelliseksi puuttua asiaan. Herää epäilys, että myös tarkastuslautakuntaa on korkeammalta taholta kehotettu olemaan tutkimatta asiaa.

Esitän Tuusulan kunnan valtuustolle että se tekisi asiasta poliisiviranomaisille tutkintapyynnön, jotta asia saataisiin oikealle tolalle ja samalla voitaisiin poistaa epäilys ”suojelusyndikaatin” olemassa olosta.

Käsittelyvaiheet

24.11.2010: Kasvatus- ja sivistystoimen valmisteltavaksi
23.3.2011: Nuorisolautakunnan puheenjohtaja Ari Maskonen vastannut sähköpostitse aloitteen tekijälle

Päivitetty: 23.03.2011

« Takaisin