Uimahallikuljetukset

Aloite tehty:
06.02.2009
Aloitteen tekijä:
Järvinen Aarno
Tyyppi:
Valtuustoaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan uimahalli on osoittautunut sekä tarpeelliseksi että ennakoituakin suositummaksi. Aikanaan uimahallin rakentamisesta päätettäessä luvattiin, että halli on kaikkien tuusulalaisten, myös jokelalaisten, kellokoskelaisten ja haja-asutusalueilla asuvien käytettävissä.

Uimahalliin järjestetäänkin nykyisellään maanantaisin kuljetus Jokelasta ohjattuun erityisryhmien vesivoimisteluun, joka on erittäin suosittua. Lisäksi koululaisilla on omat kuljetuksensa.

Uinti on hyvä liikuntamuoto ja sopii erinomaisesti myös ikäihmisille ja erilaista kuntoutusta tarvitseville. Siksi etenkin ikäihmiset, joilla ei ole omaa autoa ja hankala käyttää monimutkaisia ja harvoin kulkevia julkisia yhteyksiä, toivovat mahdollisuutta päästä uimahalliin myös muulloin kuin vain ohjatun erityisliikunnan päivänä.

Koska julkiset yhteydet Jokelasta ja haja-asutusalueilta Hyrylään ovat edel-leen varsin hankalat, esitän, että kunnan muista taajamista järjestettäisiin kul-jetus uimahalliin esimerkiksi kerran viikossa. Kuljetus voisi reitin varrelta poimia mukaan myös haja-asutusalueilla asuvia.

Kuljetus voisi aluksi olla esim. yhden toimintakauden (kevät tai syksy) kestävä kokeilu, jonka aikana arvioitaisiin kuljetuksen tarve. Kuljetuksen voisi ajoittaa uimahallin käytön kannalta tarkoituksenmukaiseen viikonpäivään ja ajankohtaan.

Käsittelyvaiheet

Valtuusto 26.1.2009: Kunnanhallituksen valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 2.2.2009: Liikuntapalveluiden valmisteltavaksi
Liikuntalautakunta 31.3.2009 § 13
Kunnanhallitus 14.4.2009: Ehdotetaan valtuuston hyväksyttäväksi
Valtuusto 18.5.2009: Aloite käsitelty

Vastaus

Tuusulan liikuntapalvelut tuottaa uimahallipalveluja huomioimalla myös erityisryhmien tarpeet. Ikäihmiset, joilla ei ole omaa autoa tai he asuvat paikassa jonne julkinen liikenne ei ulotu on palvelun saavutettavuus hankalampaa. Liikuntapalvelut järjestää kuljetuksen Jokelasta, Kellokoskelta ja Etelä-Tuusulan haja-asutusalueilta kerran viikossa vesivoimisteluun. Myös lasten kesäuimakouluihin järjestetään maksuttomat kuljetukset kunnan toimesta. Maksuttomuus perustuu kuntalaisten tasavertaiseen mahdollisuuteen osallistua ohjattuun toimintaan.

Palvelun laajentamiseen koskemaan lisäkuljetuksia Jokelasta, Kellokoskelta ja haja-asutusalueilta uimahalliin ei ole tällä hetkellä taloudellisia edellytyksiä. Kuljetuskustannuksiin ei myönnetä tällä hetkellä valtion tukea KKI-projektista.

Liikuntapalvelut on valmis osallistumaan uimahallin toiminnan osalta aikataulun suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin siinä tapauksessa, että kuljetus järjestyisi esim. paikallisten yhdistyksien organisoimana yhteiskuljetuksena tai Sampo-kutsuliikennettä hyödyntäen.

Päätös

Päivitetty: 25.05.2009

« Takaisin