Koivun kaataminen Teerenpolku 7 asuinkiinteistön edestä

Aloite tehty:
27.01.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Teerenpolku 7 asuinkiinteistön edessä olevan koivun kaataminen.
Pyydety päätöstä Eeva Myyrältä toistuvasti vuodesta 2009 - 2010 mutta asiassa ei ole koskaan päästy päätökseen, tai koivua ole kaadettu. Asuinkiinteistön omistaja on jopa vuonna 2010 esittänyt koivun kaatamista omalla kustannuksellaan saadessaan koivun kaatamiseen luvan, mutta saamatta vastausta.

Koivu on kunnan tontilla, jolloin asuinkiinteistön omistaja ei voi lähteä koivua kaatamaan, ilman kunnalta saatua lupaa. Toiveena on, että kunta kaataisi koivun.
Pahanjäljentie ( 18 tai 16) kohdalta on kaadettu koivuja vastaavanlaiseti asuinkiinteistön edestä vuonna 2010 keväällä. Käentieltä on kaadettu vuonna 2009 mänty asuinkiinteistön edestä.

Eeva Myyrän mielestä koivu on maisemallisesti arvokas, mutta katsoen Riihikallio ja nykyistä asuntorakentamista ei voi olla perusteltua että yksittäisellä koivulla olisi tälläistä arvoa.

Koivun kaatamiseen syyt:
- Autopaikoituksen vierässä
- Roskaa rännit, pihan
- Kuollettaa istutukset
- Koivu on erittäin lähellä asuinkiinteistöä jolloin vahinko aiheuttaa asuinkiinteistölle ja maahdolliseti ajoneuvoille koivun kaatuessa. Viime vuonna oli erittäin pahoja myrskyjä.

Jos koivun kaatamiseen ei saada lupaa, haluan kirjallisen päätöksen asiasta, jonka voin osoittaa vakuutusyhtiöön. Tällöin mahdollisen vahingon sattuessa asuinkiinteistön omistaja voi esittää vakuuutusyhtiölle hakeneensa useasti koivun kaatamiseen oikeutettua lupaa ja pyytänyt koivun kaatamista kunnasta sitä saamatta, jolloin tarvittaessa vakuutusyhtiö voi olla yhteydessä kuntaan vahingonkorvausasioihin liittyen. Asuinkiinteistön omistaja pystyy osoittaamaan näin ollen toimineensa ennakolta mahdollisen vahingon välttämiseksi.

Katson että vain aloitteen kautta asia tulisi käsiteltyä ja saatettua viralliseen päätökseen, koska en ole saanut mitään vastausta asiaan toistuvista pyynnöistä huolimatta suoraan kunnan vastaavalta henkilöltä.

Käsittelyvaiheet

27.1.2011: Teknisen toimen valmisteltavaksi
27.1.2011 Eeva Myyrän valmisteltavaksi, tiedoksi J. Huttunen
4.3.2011 Eeva Myyrä vastannut sähköpostitse aloitteen tekijälle, että voi omalla kustannuksellaan arvioittaa puun kunnon. Mikäli arvioija esittää puun kaatamista huonokuntoisuuden perusteella, kunta käsittelee asian uudelleen.

Päivitetty: 04.03.2011

« Takaisin