Tupaikoinnin vähentäminen työaikana

Aloite tehty:
31.01.2011
Tyyppi:
Kuntalaisaloite
Käsittelyvaihe:
Käsitelty

Tuusulan kunta, kuten muutkin julkisvallan alaiset työpaikat ovat laissa määriteltyjä savuttomia työpaikkoja. Nyt, kun laki tupakoinnin vähentämiseksi on edelleen kiristynyt, tulisi jo ajatella meitä tupakoimattomiakin. Mielestäni ei ole oikein, että ns. tupakkatauot TYÖAIKANA hiljaisesti vain hyväksytään. Tämä on myös jyrkästi vastoin Suomen perustuslain 6§§:n, yhdenvertaisuuden kanssa. Jos esim. tupakoitsija käy tupakkatauoilla muina kuin KVTES:n määrittäminä aikoina n. kuusi kertaa työvuoron aikana
a' 5 minuuttia - tekee se työpäivän aikana 0,5 tuntia. Kuukaudessa 21x 0,5 on jo 10,5 tuntia. Vuositasolla yksi henkilö on työaikana tupakkatauoillaan jo 11kk x10,5 tuntia, yht.115,5 tuntia. Kokonaisia työpäiviä kertyy yli 15 (työaika 38,25/vko).Kyllä tämä lomailu kerralla kelpaisi varmasti tupakoimattomallekin. Lisäksi heille tarjotaan usein ilmaistuotteita, kursseja yms. tupakoinnin lopettamiseksi. Se on hyvä. Mielestäni olisi huomaavaista, jos julkisvallan työpaikat huomioisivat myös tupakoimattomia. Näin ovat jo useat suuretkin yritykset toimineet - menestyksellä. tupakointi on selvästi vähentynyt tai työntekijät todella lopettaneet tupakoinnin.
Ehdotan, että Tuusulan kunta työnantajana toimisi pilottikuntana tässäkin asiassa.

Käsittelyvaiheet

31.1.2011: Henkilöstöhallintoon valmisteltavaksi
Kunnanhallitus 7.3.2011 § 121: Aloite käsitelty

Vastaus

Kunnanhallitus päätti, että johtoryhmässä 22.2.2011 sovitun mukaisesti, tupakointia koskevan ohjeen valmistelu käynnistetään siten, että periaatepäätös savuttomuudesta ja siihen liittyvät pelisäännöt tulisivat voimaan 1.1.2012 alkaen. Valmistelusta ja ohjeistuksen sisällöstä viestitään valmistelun aikana.

Päätös

Päivitetty: 15.03.2011

« Takaisin